Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Vul onderstaand uw e-mail adres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Doneer online Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Liefde voor Israël

BE’AD CHAIM

Het verhaal van Hedva
Vijf jaar geleden ben ik met mijn 8 jaar oude dochter naar Israël geëmigreerd. Dat was niet eenvoudig omdat ik door een aantal ongelukkige omstandigheden volledig failliet was. In Israël konden we opnieuw beginnen. Mijn dochter ging naar school, leerde Hebreeuws en kreeg vriendinnen en ik ging ook naar les en vond een baan.
Ik kreeg een vriend en alles ging goed tot ik zwanger werd en omdat ik niet zeker wist of ik wel met hem wilde trouwen was zijn eerste reactie dat ik abortus moest plegen. Daar raakte ik erg van in de war. Ik vertelde het aan een vriendin en zij verwees me meteen naar Be’ad Chaim. Daar kreeg ik veel hulp en deze praktische en emotionele steun hielp me om door deze moeilijke tijd te komen en me te verzoenen met de a.s. vader die veel spijt had van zijn aanvankelijke reactie.
We trouwden en drie maanden later werd ons meisje geboren. Er werd een tumor in haar nier gevonden waardoor we de eerste veertig dagen in het ziekenhuis doorbrachten voor testen en operaties. Opnieuw was Be’ad Chaim er. We kregen een wieg, commode, voedsel, kleding en meer, zodat we ons konden concentreren op de baby en haar herstel. Toen ze beter was heb ik haar meegenomen naar de ontmoetingen met de andere moeders die me veel steun gaven.
Opnieuw in verwachting
Na twee jaar was ik opnieuw in verwachting en in de zesde maand werd mijn man heel ernstig ziek en hield daar een chronische zwakheid aan over waardoor hij niet meer kan werken en alleen nog buiten komt om naar de dokter te gaan. Ik wist waar ik heen moest. Opnieuw kwam Be’ad Chaim ons te hulp. Ik was nu kostwinner en moest daarvoor een tweede baantje zoeken om het hoofd boven water te houden. En dan ook nog fit blijven om het huishouden te doen en dingen met de kinderen te ondernemen. Het was te veel.
Een mentor die me begeleidde gaf me weer hoop en geloof en ik mocht weer met het programma mee doen. Sinds de geboorte van baby Or Sion ben ik weer volop aanwezig bij de bijeenkomsten van de moeders.
We zijn heel dankbaar voor de hulp die Be’ad Chaim ons gezin heeft gegeven, ze hebben op een positieve manier uitwerking gehad op onze levens.
Nogmaals heel veel dank!

Naar alle artikelen