Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Vul onderstaand uw e-mail adres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Doneer online Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Liefde voor Israël

BE’AD CHAÏM

Tijdens de Holocaust werden er 1,5 miljoen Joodse kinderen vermoord door de nazi’s. Bij een bezoek aan Parijs zag ik op de muur van een basisschool de enige reden voor hun dood geschreven: “Kinderen werden van deze school genomen omdat ze Joods waren”.
Een weinig bekende heldin, Stanislawa Leszchyriska, was een Poolse verloskundige die met haar dochter (die arts was) in het vernietigingskamp Auschwitz werd opgesloten, omdat hun familie eten het getto binnengesmokkeld had om de hongerige Joodse bevolking te helpen. In Auschwitz bracht deze dappere verloskundige meer dan 3000 kinderen ter wereld. Ze kreeg te horen dat ze die na hun geboorte in emmers moest verdrinken, maar ze weigerde dat. Hoewel de meeste van de baby’s de gruwelijke omstandigheden van het kamp niet zouden overleven, beschermde Stanislawa de moeders en kinderen zo goed als ze kon. Net als de Bijbelse vroedvrouwen Shifra en Puah (eerste hoofdstuk van het boek Exodus), weigerde ze om de levens van de baby’s te nemen.
Het vergt moed om leven te verdedigen wanneer onze regering de zogenaamde “rechten van vrouwen over hun eigen lichaam” beschermt, ook al weten we dat het kind in de baarmoeder duidelijk een apart mens is met zijn eigen genen en een kloppend hart. Dank u dat u moedig naast ons staat als wij het leven in de baarmoeder beschermen, ondanks de apathie van het Israëlische publiek.

We zijn heel blij en dankbaar voor de samenwerking met de mensen van het maatschappelijk werk.
Onze “Sleeping Beauty” Noami is nu een jaar en zeven maanden oud. Naomi doet het goed in een kinderdagverblijf. Rona vertelde dat haar grootste hoop op dit moment is dat het haar tien jaar oude zoon, die in verschillende pleeggezinnen werd geplaatst tijdens haar jaren van strijd, zal worden toegestaan om thuis te komen en deel uit te maken van hun gezin. Ze wonen in een gesubsidieerde woning, wat minder druk op hun budget heeft gezet. Tijdens haar zwangerschap en in het eerste jaar van het leven van Naomi, belde haar Be’ad Chaïm consulente Albina, haar vaak en had zij elke maand een ontmoeting met haar. Rona vertelde me hoe dankbaar ze was voor deze aandacht en zorg. De voortdurende liefde en steun van Be’ad Chaïm was een zegen en een aanmoediging voor haar waarvoor ze erg dankbaar is. Ze vertelde me dat we een enorme hulp voor haar waren in haar donkerste periode. Door middel van gulle sponsors, werd Rona deel van het ‘Operatie Mozes Project’ dat haar voorzag van al Naomi’s basisbehoeften in het eerste jaar van haar leven. Ons kantoor in Be’er Sheva heeft ook een kleding distributie programma en daar kon ze mooie kleertjes voor haar baby uitzoeken. Deze ruimte voor bijeenkomsten en distributie werd ons geschonken door de Welzijn Afdeling waarmee we samenwerken. We zijn dankbaar voor de sterke relatie die we hebben met maatschappelijke werkers in Be’er Sheva.

Pnina & Baby Alma
Pnina was een paar jaar getrouwd. Zij en haar man hadden een kind van twee jaar oud en één van een jaar. Helaas, toen ze zwanger was van de derde, zijn zij en haar man gescheiden en Pnina werd achtergelaten om in haar eentje de kinderen te verzorgen. Ze heeft een baan in de klantenservice, en haar broers en zussen helpen om haar huur te betalen.
Als een alleenstaande moeder met een peuter, baby, en nu zwanger, zat Pnina in een zeer moeilijke situatie. Ze hoorde via een vriendin over Be’ad Chaïm en kwam onmiddellijk naar ons toe voor hulp. Een liefdevolle consulente was in staat om haar de zorg en emotionele ondersteuning te geven die ze nodig had en schreef haar in bij het ‘Operatie Mozes Project’. Die gaven haar een wieg en lakens, kinderwagen, een bad, en de belofte van de maandelijkse vouchers voor een jaar voor de andere benodigdheden die zij zal moeten kopen. In januari 2019 is Pnina bevallen van een kostbaar dochtertje, met een gewicht van 2.680 gram. Ze noemde haar Alma. Het was een normale bevalling en Pnina herstelde zich snel. Ze geeft Alma de fles en ze doen het allebei goed. 
Alma’s vader is slechts één keer gekomen om zijn nieuwe dochter te zien sinds haar geboorte in het ziekenhuis. We bidden dat hij belangstelling zal krijgen en zich weer met zijn gezin bezig gaat houden. Pnina is op dit moment met betaald zwangerschapsverlof en is van plan terug aan het werk te gaan als de drie maanden verlof over zijn.

Orli & Baby Amalia
Orli is 26 jaar oud en woont bij haar moeder en grootmoeder. Ze had een relatie, maar toen ze ontdekte dat ze zwanger was, zette haar vriend haar onder druk om te aborteren. Toen ze weigerde, werd de relatie beëindigd. Wanhopig op zoek naar hulp, zocht Orli op het internet en vond het nummer voor Be’ad Chaïm. Onze wijze hotline consulente kalmeerde haar, moedigde haar aan om haar opties te overwegen en bracht haar in contact met haar lokale consulente in wie zij een broodnodig luisterend oor en een vriendin vond. Op 26 december, werd Amalia geboren.

Naar alle artikelen