Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Vul onderstaand uw e-mail adres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Doneer online Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Liefde voor Israël

BE’AD CHAIM

Het nemen van een leven is nu sociaal aanvaard

In de moderne maatschappij is het sociaal aanvaard dat je het leven van een ongeboren kind neemt. Abortus wordt gezien als een pragmatisch, praktisch besluit bij een ongewenste zwangerschap. Het gemak en de omstandigheden van de vrouw hebben voorrang over het leven van het kind. Als je een door de overheid betaalde abortus wilt, moet de vrouw aan bepaalde criteria voldoen. Toch worden meer dan 98% van de aanvragen goedgekeurd.

Ik vertel u van het jonge stel dat op mijn kantoor verscheen. Lara en haar man Leeor waren 16 weken zwanger van een tweeling. Leeor zette Lara onder druk om het kindje weg te laten halen, vanwege de financiële aspecten. Ondanks de telefoongesprekken met onze consulente, de waarschuwingen van vriendinnen en zelfs van de vrouw van de rabbijn, besloot zij toch schoorvoetend om tot abortus over te gaan. Toen zij zich bij de verpleegster ingeschreven had, zat zij te huilen. Wachtend op de ingreep, kreeg zij een tekstbericht van ons kantoor, dat zei dat baby’s een geschenk van God zijn en dat wij hulp aanbieden. Uiteindelijk verzamelde Lara genoeg moed om de verpleegster te vertellen dat zij de abortus niet kon doen. Later die dag kwam het stel samen naar ons kantoor en waren zij blij dat zij voor het leven gekozen hadden.

Advocaat Dr. Pnina Lifsshitz Aviram, docent aan de Rechtenfaculteit van Zefat schrijft o.a.:

– Het “Comité voor de Afbreking van Zwangerschappen” heeft op dit moment het gezag om te bepalen “wie zal leven en wie zal sterven”. Het kan “perfecte mensen” verkiezen boven ”imperfecte mensen”. In een maatschappij, die weet hoe de ontwikkeling van embryo’s verloopt, is het gevaarlijk om te besluiten wat voor mensen er in de volgende generatie zullen zijn.

– Het erg hoge abortuspercentage in Israël is een waarschuwing dat onze wetgevers de morele implicaties van deze besluiten ernstig in overweging moeten nemen. We kunnen het besluit over het leven van de ongeborenen niet overlaten aan abortuscomités.

Be’ad Chaim blijft met Knesset leden in gesprek en dringt er op aan, dat zij nadenken over de gevolgen van abortus op onze maatschappij.

Be’ad Chaim in het Nieuws:

We danken God dat onze zwangerschapscentra meer bekendheid krijgen, en de afgelopen maanden verschillend keren in het nieuws geweest zijn. Onze nationale directeur, Sandy Shoshani, is ook uitgenodigd bij verschillende ochtend programma’s om over de argumenten voor en tegen abortus te spreken. Hoewel dit soms verhitte en moeilijke discussies kunnen zijn, zijn we dankbaar voor de gelegenheden waar we ons pro-life standpunt kunnen laten horen.

 

Naar alle artikelen