Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Vul onderstaand uw e-mail adres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Doneer online Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Liefde voor Israël

EBENEZER HOME

Shalom vrienden!

Veel mensen die hun pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt en zich daar niet op hebben voorbereid betalen daar nu de prijs voor. Hier in Ebenezer Home zien we het belang om te voorkomen dat zo iets gebeurt bij de oudere messiaanse gelovigen in Israël.

Daarom danken we God dat het Amuta-comité toestemming heeft gegeven om verder te gaan met ons bouwproject, waaronder een verpleegeenheid.

David Phillips zegt dit over het project: Er is nog een lange weg te gaan maar met Gods wil komt het goed. U kunt het volgen op onze Home website: http://www.ebenezer.co.il/nursing-ward-project of op facebook: htps://www.facebook.com/pg/EbenezerProject/likes

Dr. Faith Goldberg, de nieuwe arts wil wel wat vertellen over haar ervaringen in Ebenezer Home.

Na mijn werk in het Carmel Ziekenhuis maakt het zo’n verschil om in een gelovige omgeving te kunnen werken; om ’s morgens met de staf de dag met gebed te kunnen beginnen, later een ochtendwijding en de mogelijkheid om met de bewoners te kunnen bidden als ze zich niet lekker voelen. Ik leer ook veel van de bewoners. Iemand zei tegen me, “hoor eens, je moet ophouden om me al die medicijnen te geven, je houdt de mensen hier veel te lang in leven. Op die manier duurt het nog tijden voor ik Hem kan ontmoeten”.

Ik zie dagelijks de strijd van sommige ouderen met een afnemend geheugen, moeite met lopen en een groot aantal medische problemen die hun vreugde verminderen. Maar een van de pijnlijkste dingen is de steeds grotere eenzaamheid door gebroken relaties, vaak door hun geloof in Jezus, de Messias. Veel bewoners hebben prachtige verhalen hoe ze tot geloof gekomen zijn. Voor mijn gevoel blijft de geur van een goed geleefd leven hangen ondanks de uitholling die veroorzaakt wordt door de ziekte van Alzheimer. Iedere morgen ontvang ik bijv. een hartelijke zegen in het Yiddisch en in het Russisch van een voormalige collega – een arts die gespecialiseerd was in het behandelen van te vroeg geboren baby’s – die nu met geheugenverlies te kampen heeft, maar mij iedere dag zegent.

Dan zijn daar nog de bewoners met chronische pijn, misselijkheid, depressie en daardoor breng ik het grootste gedeelte van de dag door om te proberen wat van deze lijdensweg te verlichten. Maar ik word door ze bemoedigd, ze zijn mij tot voorbeeld.

Naar alle artikelen