Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Vul onderstaand uw e-mail adres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Doneer online Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Liefde voor Israël

EBENHEZER HOME

Het is in Haifa nogal moeilijk om met de fiets vanaf zee langs de hellingen van de berg Carmel omhoog te komen. Ik weet er alles van. Moest de laatste honderd meters lopend afleggen.
Als arts in Ebenezer Home zie ik dat ook dagelijks bij onze bewoners die kampen met chronische gezondheidsproblemen, eenzaamheid, het verlies van geliefden. Over deze ‘pieken’ heen te klimmen is niet eenvoudig. We hebben het voorbeeld nodig van hen die het al hebben meegemaakt, bemoediging van degenen die naast ons staan en we moeten een voorbeeld zijn voor wie achter ons komen.
Als liefdadigheidsinstelling hebben we met veel uitdagingen te maken. We willen een extra verdieping bouwen en de eerste verdieping helemaal verbouwen, die dan volledig geschikt gemaakt zal worden tot een verpleegafdeling voor veertien bewoners die volledige verpleging nodig hebben. Op dit moment zijn we in het eindstadium van de planning en de fondswerving. We hebben uw gebed dus hard nodig.
Heeft u iemand die u door zijn leven heeft geïnspireerd en beïnvloed? Mijn vader had op zijn bureau een ingelijst motto: ‘Sterf al klimmend’. Dat irriteerde me vaak. Vooral wat hij op hoge leeftijd nog zo nodig moest doen. Op zijn 67ste naar Centraal Azië om te preken en op zijn 80ste naar Nieuw Zeeland waar hij geboren was, om nog allerlei projecten op te starten terwijl hij kanker had. Maar nu ik zelf in de vijftig ben begin ik het toch wel wat meer te waarderen.
Dr. Faith Goldberg, arts

Als ze me vragen hoe het is om in een bejaardenhuis te werken zeg ik meestal ‘Niet saai!’. Nooit. In juni heb gevierd dat ik twintig jaar in Ebenezer Home werk, waarvan vijftien jaar als directeur. In de loop van de tijd heb ik ervaring opgedaan en is mijn kennis van het verouderingsproces verdiept. Maar de uitdagingen blijven en worden zelfs meer. De financiën, het onderhandelen met mensen uit verschillende kringen zoals de bewoners en hun familie, de personeelsleden, de vrijwilligers, de plaatselijke overheid. Ik heb vaak psalm 121 vers 1 en 2 gebeden, maar dan ook gedacht wat symboliseren die bergen? Maar die bergen zijn de uitdagingen waar we tegenop lopen. Moet ik dan God vragen om kracht om over die berg heen te komen? Maar er is nog een andere keus, God vragen om de berg te egaliseren! Alle komende projecten zijn een geweldige onderneming voor ons, die vergeleken kan worden met het beklimmen van de Mount Everest… maar, door het gebed kan God de Drager van onze projecten worden.
Johnny Khoury, directeur

Naar alle artikelen