Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Vul onderstaand uw e-mail adres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Doneer online Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Liefde voor Israël

GRACE AND TRUTH

Corrie ten Boom.
Samen met een echtpaar uit Haarlem dat werkzaam is in het museum van Corrie ten Boom, hebben we een avond in Sderot en in Rishon Le Tzion georganiseerd. U in Nederland weet allemaal wel wie Corrie was. De boodschap die zij heeft nagelaten is dat je, als je de Heere Jezus mag kennen, ondanks wat je is aangedaan, hoe moeilijk het ook is, je toch in staat kan zijn om anderen te vergeven.
Aan het einde van de avond benadrukte Eddie, onze evangelist, dat opnieuw met zijn Bijbellezing en de oproep om vrede met God te sluiten.

Beëindigen van de Sabbathschool
Iedere drie of vier jaar gaan een aantal jongeren van de ‘Sabbathschool’ naar een club met een hogere leeftijd. Bij jongens is dat op 13-jarige leeftijd. In de Joodse traditie zijn ze dan Bar-Mitzvah, de leeftijd waarop ze man worden en de Wet moeten houden. Bij ons geldt dat niet op die manier. Maar hier wordt ze wel geleerd om na te denken over het Woord van God en met elkaar over hun geloof te praten. De oudste groep heeft het dit afgelopen seizoen gehad over onderwerpen zoals: Is het Woord van God echt gezaghebbend en hoe kunnen we dat bewijzen? Waar vind je in de Bijbel dat God drie personen is? Hoe kan Jezus zowel God als mens zijn? Wat zijn de kenmerken van God? Hoe zien we de hand van God in de schepping?
Om deze dingen praktisch te maken zijn ze met hun leiders een dag naar Jeruzalem geweest, waar ze een aantal dingen met eigen ogen konden bekijken. Ze waren o.a. bij het graf van Jezus en in de Bijbelse Dierentuin. We bidden dat de jongelui zullen groeien in hun geloof.

Bijbelclub
Begin dit jaar zijn we ook een kinderclub begonnen. Ze komen in de week bij elkaar om meer van de Bijbel te leren. Sommigen komen ’s zondags niet in de kerk maar komen wel naar de Bijbelclub. Hier komen ze dan toch in aanraking met de Bijbel en de grondbeginselen van het geloof. De club duurt twee uur en er komen twintig kinderen. We hopen dat in de toekomst ook nog kinderen van buiten de gemeente zullen komen.

Cursus Hebreeuws
Er is een nieuwe cursus Bijbels Hebreeuws opgezet. Deze is online en behalve de taal kun je ook kennismaken met Grace and Truth en hun zielzorg in Israël.

De maand juni werd uitgeroepen tot evangelisatiemaand. De preken, de clubs, de doordeweekse clubs deden er allemaal aan mee. Dan Carlson, evangelist bij het nationale evangelisatie comité hield een speciale cursus.
Er komen gelukkig ook wat overlevenden van de Holocaust naar de diensten.
Er is ook een speciale WhatsApp groep opgericht waar dagelijks Bijbelteksten worden gepost en waar gebed gevraagd wordt voor mensen die het Evangelie hebben gehoord.

Naar alle artikelen