Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Vul onderstaand uw e-mail adres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Doneer online Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Liefde voor Israël

HET LAATSTE NIEUWS UIT NAHARIYA

Een Palestijnse broeder
Onlangs kregen we een Palestijnse ouderling van een gemeente op de West Bank op bezoek. Hij had van onze gemeente gehoord van een ander Palestijns contact. Hij logeerde met zijn vrouw bij ons en ontmoette een Joodse gelovige en zijn vrouw uit Engeland en ook onze voorganger en zijn vrouw. Hij was tot bekering gekomen door het lezen van de Bijbel en hij gelooft, en zegt dat ook openlijk, dat God dit land aan de Joden heeft gegeven en dat Jeruzalem de hoofdstad is! We konden onze oren niet geloven! Hij heeft ook contacten met Moslims. We hadden een bijzondere tijd met hem. Bid voor hem want hij zal zeker moeilijkheden krijgen met de Moslims en ook met de Katholieken en de Grieks Orthodoxen die de evangelische christenen verachten.

Problemen
We proberen door te gaan met onze gemeente ondanks de problemen die we hebben. We worden steeds kleiner en de werkdruk zal daardoor hoger worden. David, onze andere ouderling heeft besloten naar Afula te gaan met zijn gezin, daardoor blijf ik alleen over. En er zal een gezin naar Be’er Sheva vertrekken waardoor we onze Spaanse vertalers kwijtraken en ook nog een schooljuf.

Bid om groei
Bid voor ons dat de Heere mensen wil toevoegen aan onze gemeente zoals dat gebeurde in de tijd van Ezra toen er maar een paar mensen in Jeruzalem woonden en men de bevolking van de omringende plaatsen vroeg om naar de stad te komen. Wij willen graag dat er nieuwe gelovigen hierheen komen, maar ook dat gelovigen die een gemeenschap zoeken maar die nog niet hebben gevonden, zich bij ons zullen voegen. Een nieuw gemeentelid is er al, een pas gedoopte plaatselijke gelovige. We zijn daar heel blij mee en door bemoedigd.

De zegen van de Heere zij met u.
Michael Nissim

Naar alle artikelen