Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Vul onderstaand uw e-mail adres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Doneer online Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Liefde voor Israël

KEHILAT HADERECH

‘De Bron’, het centrum voor jongvolwassenen, is in juni geopend in aanwezigheid van een aantal mensen uit omliggende gemeentes van Karmiël, onze eigen gemeenteleden en vrienden. We bestudeerden de betekenis van ‘bron’ in de Bijbel en droegen het centrum op aan God. Sindsdien komen jonge mensen uit onze gemeente en gemeenten in de omgeving regelmatig bij elkaar en bestuderen Gods Woord. Ze kunnen ook niet-gelovige vrienden meebrengen en het Goede Nieuws met ze delen. We hopen dat het een bron van Levend Water wordt voor de hele omgeving.

Doop
Eind juni werd A. gedoopt in het Meer van Galilea. Ze kwam uit een gelovige familie maar tijdens haar tienerjaren liet ze dat los. Nu heeft God haar hart aangeraakt en is ze teruggekeerd tot het geloof. Haar hele familie was aanwezig en ook veel nieuwsgierige mensen die bij het Meer bivakkeerden.
De gemeente groeit, zowel met ervaren gelovigen als nieuwe gelovigen. We hopen dat dit doorzet en dat we meer mensen kunnen dopen.

Jeugdkampen
Eind juli was het jaarlijkse jongerenkamp in de omgeving van Jeruzalem. We waren in de City of David en in de Oude Stad, gingen naar Emmaüs. Verder veel sport en Bijbelstudie over Jeruzalem.
Eind augustus was er een tweedaags kinderkamp voor de kinderen uit de gemeenten in Karmiël. Er kwamen er twintig. We bestudeerden Petrus en ook hier veel sport en creatieve onderwerpen.

Yossi en Liron zullen van maart tot en met september heel veel cursussen geven in een flink aantal landen. Het hoofdthema is Israël en de relatie tussen gelovige Joden en de heidenen.

Grote onmoetingssamenkomst
Ook dit jaar zal er in de herfst weer een speciale ontmoeting zijn voor alle gemeentes uit Galilea in een van onze bossen. Hier ontstaat er contact tussen de Hebreeuws sprekende en Arabisch sprekende mensen. In voorafgaande jaren waren er wel duizend mensen aanwezig. Dit jaar zal het op 13 oktober zijn.
De staf van de gemeente HaDerech

Naar alle artikelen