Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Vul onderstaand uw e-mail adres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Doneer online Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Liefde voor Israël

KEHILAT HASDEY YESHUA

Afgelopen maand was het geluid van vreugde te horen in Be’er Sheva toen gelovigen uit vele steden in Juda, met 40 leden van Kehilat Hasdey Yeshua samenkwamen om tot eer van God te zingen, met elkaar te bidden en woorden van bemoediging te horen van de plaatselijk Messiaanse leiders. Arabische Christenen uit Bethlehem en andere plaatsen tot Eilat toe, woonden de godsdienstoefeningen bij. Ja, we beseffen dat Eilat van oorsprong niet bij Juda hoorde, maar niemand deed daar moeilijk over.

De leiding had opnieuw een gesprek met de burgemeester en een aantal van de wethouders om over de mogelijkheden te praten voor een vaste plaats om met de gemeente samen te komen. Ze verlieten verheugd het kantoor in de wetenschap dat het kantoor achter ze staat en ons op alle mogelijke manieren wil helpen. We kunnen dus verder op zoek naar een plek.

De Bedoeïenenvrouwen hebben Sara gevraagd of ze Bijbelstudie wil geven. Ze willen vooral graag weten wat de Bijbel zegt over de geschiedenis van Israël. Zij hebben geleerd dat Adam en Abraham moslims waren. De Bijbelstudie zal dus een openbaring voor ze zijn.
Dat God de macht heeft om levens te veranderen was een les die de dames onlangs leerden. Ze voelen zich als rupsen, waar nog een vlinder uit moet komen: in het stof kruipend, maar in Jezus kunnen ze worden opgetild en krijgen ze hoop. Bid alstublieft voor de Bedoeïenen die hier rondom Arad leven en voor de arbeiders die ze proberen te bereiken.

Het verbaast ons dat de Bedoeïenenjongeren zo rustig zijn tijdens de lessen waarin we, op een sluikse manier, over Gods liefde vertellen. Gewoonlijk gaan ze heel gewelddadig met elkaar om: als sommige kinderen bij de auto komen die ze naar het dorp zal brengen, worden ze geschopt en weg gejouwd. De jongeren zijn eraan gewend en het lijkt wel of het ze niets doet.

Onze activiteiten breiden God zij dank uit. Naast de zaterdagse activiteiten met de Soedanese jongeren, starten we nu een doordeweekse activiteit op met de Soedanese kinderen, die meteen uit school naar ons toe komen en dan een lunch krijgen, catechisatie en nog een leuke activiteit.

Wat betekent Poerim? God gebruikt gewone mensen zoals Mordechai en Esther die zich beschikbaar stelden toen de omstandigheden heel precair waren. De vraag is: willen wij ons ook beschikbaar stellen? Het is weer een stressvolle tijd in Israël zoals u weet. Raketten komen uit de Gaza en gaat het weer op een oorlog uitlopen? Velen van ons brengen de nachten weer door in de schuilkelders en de soldaten staan aan de grens van Gaza. Maar onthoud, dit is een geestelijke strijd. De satan wil alle Joden vernietigen om daarmee God als leugenaar te bestempelen. Bid voor de soldaten uit onze en andere gemeentes die mogelijk worden opgeroepen. En voor hen die bereid zijn om hun deur open te zetten voor mensen die hierheen vluchten en ze met de liefde van Jezus te ontvangen.
De spanning in Gaza maakt het werk met de vrouwen ook moeilijker, vooral omdat de ‘Islamic Movement’ grote invloed heeft gekregen op de Bedoeïenen in de Negev.

Een aantal mensen gaat nog steeds huis aan huis in Arad met een enquête over spiritualiteit. Er zijn wel wat zaadjes geplant en een aantal mensen zijn blij dat er voor hen gebeden wordt. Soms wordt de door voor hun neus dichtgegooid maar dat is de prijs dit betaald wordt als je Jezus volgt. Jezus heeft nooit beloofd dat we door iedereen geaccepteerd worden.

Als u deze nieuwsbrief leest, hebben de verkiezingen, in deze chaotische politieke situatie, plaatsgevonden. We vertrouwen er op dat God de juiste mensen op de juiste plaats zet.
Dank voor uw trouwe gebeden voor onze gemeente en voor Israël.

Naar alle artikelen