Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Vul onderstaand uw e-mail adres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Doneer online Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Liefde voor Israël

Makor HaTikvah

Het schooljaar op de Messiaanse school Makor HaTikvah in Jeruzalem is in volle gang.
Aan het begin van ieder nieuw schooljaar worden we aan Gods trouw herinnerd; hoe Hij ons heeft bewaard, over ons waakt en voor ons zorgt.
U hebt daar deel van uitgemaakt. Door uw giften, gebeden, bemoedigende brieven en uitnodigingen om te komen vertellen over onze school zijn we mateloos gezegend. Uw actieve deelname en de wens om deelgenoot te zijn van dit type school heeft boekdelen gesproken en u heeft uw hart geopend voor onze studenten, hun families en onze toegewijde staf. We willen u uit de grond van ons hart bedanken voor uw liefde, zorg en vrijgevigheid.
Ook voor dit schooljaar bidden we u om ons in uw gebeden te gedenken zodat we Gods hand op alle mogelijke manieren mogen ervaren
– voor wijsheid, gezondheid, dat in alles wordt voorzien en voor eensgezindheid waardoor we als team krachtiger zullen staan!
Met dank,
Cookie Schwaeber-Issan (directeur)

Hoe U ons kunt helpen!
Zonder uw voortdurende hulp voor deze speciale fondsen en projecten zouden we niet kunnen voldoen aan de behoeften van onze school.

De studie van de leraren.
Dit jaar hebben we een lerares die bezig is om haar diploma’s te behalen als lerares, een leraar die zijn studie afgelopen jaar heeft beëindigd en nu zijn stage moet afmaken, wat ook een klein bedrag kost en onze vertrouwenspersoon is ook bezig om wat cursussen te volgen waardoor hij beter toegerust zal zijn. Deze studies bij elkaar kosten ongeveer 35.000 NIS (€ 10.000). Het zou een zegen zijn om deze personen te kunnen helpen omdat ze zelf niet in staat zijn om dit te bekostigen van hun salaris.

Juridische kosten
De kosten voor de advocaat dit jaar om door te gaan met de juridische strijd om door het Ministerie van Onderwijs erkend te worden komen nu boven de € 10.000 uit en het kan nog hoger worden. Nu we doorgaan met de strijd betalen we dit van ons bezit, zodat we zo snel mogelijk verder kunnen. Een gift om deze kosten te dekken zou heel veel helpen want deze kosten maken geen deel uit van het normale budget dat we voor de school hebben.

Sportbenodigdheden
We moeten 15 basketballen, oefenmatten, een pingpong-net en batjes vervangen – in totaal 6500 NIS (€ 1800). De oude apparatuur is op en versleten.

Excursies en cultuur
Zonder subsidie van de overheid moeten de excursies en de daarbij behorende busreisjes door ons worden betaald. Deze uitjes betekenen heel veel voor de leerlingen, dus als u ons zou willen helpen om dat mogelijk te maken, bestem uw gift dan voor dit doel.

Naar alle artikelen