Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Vul onderstaand uw e-mail adres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Doneer online Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Liefde voor Israël

MAKOR HATIKVAH

Het is zo bemoedigend om te zien hoe de Heere God zorgde tijdens de maanden dat ik niet naar school kon of aan fondswerving kon doen. Maar, het goede nieuws is dat mijn gips er nu af is en dat ik aan een langdurig proces van fysiotherapie ben begonnen. Blijf a.u.b. voor mij bidden dat ik mijn hand weer 100% kan gebruiken en op geen manier word gehinderd bij het werk dat moet worden gedaan.

We zijn gezegend met een geweldig team van werkers en zij hebben uw gebed ook nodig. Zoals altijd, bedankt voor uw voortdurende ondersteuning en trouwe giften die ons in de gelegenheid stellen om dit soort Messiaans onderwijs aan de gelovige gemeenschap in Jeruzalem en de omgeving te geven.

Het project ‘vergroot onze tent’.

God geeft dat onze school groeit dus nu moeten we uitbreiden. Meer kinderen hebben zich ingeschreven dit schooljaar. Op de derde verdieping hebben we over de gehele lengte van de zolder nog ruimte die klaargemaakt kan worden waardoor we meer klaslokalen krijgen. De kosten hiervan zijn $ 110.500. We hebben een grote gift gekregen en kunnen ons dus gaan voorbereiden. Als we nog meer giften krijgen kunnen we van de zomer beginnen. We krijgen dan minstens drie nieuwe klaslokalen en een grote vergaderzaal voor de hele school.

Heel veel dank aan de gevers. We geloven dat de Heere God ook voor het resterende bedrag zal zorgen. Nogmaals veel dank.

Cookie Schwaeber-Issan

 

Afgestudeerden van MHT vertellen hun verhaal

Onlangs kregen we bericht van een paar van onze vroegere scholieren en we willen een verhaal met u delen.

Shoshie:

Ik ben zo blij dat ik op MHT mocht zijn. Ik miste het vreselijk toen ik afgestudeerd was. Ik denk er altijd aan als ‘een thuis ver van huis’. Ik leerde er de Hebreeuwse taal spreken die ik nodig had om op school en in de Israëlische maatschappij te slagen. Ik leerde de Hebreeuwse liederen voor de Joodse feestdagen, Sabbat en de eredienst. Makor HaTikvah is ook de plek waar ik het Onze Vader in het Hebreeuws leerde, wat ik als heel bijzonder ervaar. Op zoveel manieren bereidde het me voor op mijn latere studie en voor mijn leven in het algemeen. Het gaf me het gereedschap dat ik nodig had toen ik naar de middelbare school ging waar ik cum laude slaagde. Daarna had ik het voorrecht om mijn bachelors te halen op de Hebreeuwse Universiteit en nu ben ik bezig met mijn Masters als strafpleiter in de Verenigde Staten. Op MHT leerde ik hoe je hard werkt, respectvol naar anderen bent, eerlijk en vriendelijk. Het hielp me mijn geloof te koesteren in de wetenschap dat ik niet alleen was.

Naar alle artikelen