Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Vul onderstaand uw e-mail adres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Doneer online Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Liefde voor Israël

Messiaanse soldaat ontvangt Israëlische Presidentiële onderscheiding voor uitmuntendheid

Ieder jaar op Onafhankelijkheidsdag wordt er een ceremonie gehouden voor uitzonderlijke Israëlische soldaten waarbij 120 markante officieren en soldaten, die zijn gekozen na een strenge screening, voor hun aantoonbare uitmuntendheid zowel in hun werk als in hun karakter te onderscheiden.
Dit jaar werd Mark Lampert, een gelovige die tot een gemeente in Beersheba behoort, uitgekozen en hij mocht die onderscheiding in ontvangst nemen in het huis van de President in Jeruzalem.
Kehila News journalist Dee Catz sprak met hem. Hieronder een uittreksel.

“Ik was hier zo door verrast en ben nog steeds zo verbaasd dat ik een van de 120 soldaten ben die uit alle bataljons in Israel ben uitgekozen. Het is een geweldige eer.
Ik werd uitgekozen door iedereen die de leiding over me had, de kapitein, de commandant, de leiders van het peloton en het bataljon, die me allemaal kennen en weten dat ik een Jood ben die in Jezus gelooft.

Als voorbereiding moest ik, behalve dat wat ik gewoonlijk in het leger doe, voor een commissie verschijnen. Ze vroegen me te vertellen waarom ik in aanmerking zou kunnen komen voor de onderscheiding. Ze wilden uitleg waarom ik zo hard werk en alles wat ik in me heb geef. Ik heb ze verteld dat ik alles doe voor God.

Het ontvangen van de onderscheiding heeft er niets aan veranderd dat ik mijn werk blijf doen voor God zoals voordien. Alleen dat ik voel dat dit heel belangrijk is voor de mensen waar ik dagelijks mee in aanraking kom. Ze kennen me en weten dat ik Jezus volg. Ik ben dankbaar dat mijn leven een voorbeeld van God mag zijn”.

(En alles wat u doet met woorden of met daden, doe dat alles in de Naam van de Heere Jezus, terwijl u God en de Vader dankt door Hem. En alles wat u doet, doe dat van harte, als voor de Heere en niet voor mensen, Kolossensen: 17 en 23)

Naar alle artikelen