Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Vul onderstaand uw e-mail adres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Doneer online Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Liefde voor Israël

OR HAGALIL

Pinksteren
Het feest der weken (bij ons Pinksterfeest) zoals dat in Israël en door de Joden wordt gevierd is anders dat de meeste andere feesten. Het is een oogstfeest waarbij melkproducten worden gebruikt. Maar het is samengevoegd met een ander feest dat herinnert aan de herdenking van het verkrijgen van de Thora (de wet, met name de Tien Geboden) op de berg Sinaï; in het Hebreeuws ‘zeeman natal torah’.
Er is een interessant rabbinaal commentaar dat het eten van melkproducten verbindt met het geven van de Tien Geboden: ‘Bij de Sinaï werden de Israëlieten nog gezien als onschuldige baby’s die melk krijgen.’

Onlangs hadden we drie jonge vrouwen en twee jonge mannen van het Outreach Israel Team te gast en met onze Robynne gingen ze naar het station van Nahariya met 50 cadeau-tasjes waarin wat dagelijkse dingen waren gepakt om de soldaten blij mee te maken. En een Evangelie traktaatje met ons telefoonnummer en e-mailadres voor het geval ze meer over Jezus wilden horen.
Een jonge vrouwelijke soldaat die zo’n pakje kreeg vroeg waarom wij dit deden en toen we zeiden dat het was om hen te bemoedigen omhelsde ze de vrijwilligster en bedankte ons voor onze liefdevolle zorg. Dit intermezzo gaf er glans aan waarom we daar zijn, om de mannen en vrouwen in de IDF te bemoedigen.

Gemeente Or HaGalil, Nahariya

Naar alle artikelen