Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Vul onderstaand uw e-mail adres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Doneer online Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Liefde voor Israël

Protesten tegen Messiasbelijdende Joden

Het Nederlandse echtpaar Albert en Esther Knoester woont in de Negev-woestijn. Ze zijn door de CAMA en de Hervormde gemeente van Vlaardingen uitgezonden naar Israël. In 2010 verhuisden ze naar Dimona, in het verlangen daar een plaatselijke Messiasbelijdende gemeente te stichten. Inmiddels is er een kleine huisgemeente ontstaan. Ze onderhouden goede contacten met de andere Messiaanse gemeenten in de Negev. Albert is oudste van de Nachalat Yeshua gemeente in Beersheba.

 

Maar niet iedereen is blij met de activiteiten van Albert en Esther. Verscheidene ultraorthodoxe Joden waren verontwaardigd over de opening van hun nieuwe ontmoetingscentrum in de stad, in hetzelfde gebouw dat ook het rabbinaat gebruikt. Op Facebook riepen ze op om te gaan demonstreren bij het huis van de Knoesters, wat ook gebeurde, zowel bij hen als bij een ander huis van Messiasbelijdende Joden. Er werden vernielingen aangericht.

Laten we bidden voor al degenen in Dimona die in de Heere Jezus geloven, dat ze zullen worden beschermd en dat ze dwars door de tegenstand heen Gods licht zullen laten schijnen. Laten we ook bidden voor deze ultraorthodoxe Joden dat ze geraakt zullen worden voor de liefde en de vergevingsgezindheid van de Messiasbelijdende gemeenschap en dat de Messias, Jeshoea, Zichzelf aan hen zal openbaren, zodat ook zij tot geloof in Hem zullen komen. (Bron: Kehila News)

Naar alle artikelen