Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Vul onderstaand uw e-mail adres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Doneer online Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Liefde voor Israël

RETURN TO ZION

Er bestaat een speciaal woord voor ‘catastrofe’ – Holocaust: de definitieve oplossing van het Joodse vraagstuk, uitgedacht door de nazi’s om Gods volk systematisch uit te roeien.
In de concentratiekampen had men de taak om de menselijke persoonlijkheid te vernietigen. Men kreeg een nummer, een gestreepte pyjama, deed nutteloze slavenarbeid en werd voortdurend vernederd. Toen de Britten kwamen kregen de vrouwen behalve voedsel en dekens ook lippenstift. De vrouwen voelden zich daardoor weer als levende mensen. Er zijn niet veel van deze oude mannen en vrouwen over, ze wonen in de Staat Israël waar ze bewaard blijven voor antisemitisme, armoede en vernedering. Maar de bittere wortels van wrok en pijn breken nog steeds hun hart.
Ons werk ‘Teruggekeerd naar Sion’ kan hiervan niet wegkijken en we hebben een goede band met de mensen die dit hebben overleefd. De leerlingen van de muziekschool houden vaak muziek- en creatieve avondjes bij ze. Met de feestdagen bereidt ons team evenementen en feestjes voor ze. We doen er alles aan om het ze naar de zin te maken, want het zal niet lang meer duren voordat ze worden weggenomen en voor die tijd moeten ze de liefde van de Heere Jezus hebben leren kennen. We hebben uw gebed daarom hard nodig.

Als mensen naar een ander land verhuizen, krijgen ze met allerlei moeilijkheden en beproevingen te maken. Een nieuwe taal, nieuwe regels hoe je met elkaar omgaat, werk zoeken en een huis zien te vinden – daar krijgt iedereen mee te maken. Als je familie dan om je heen staat, kun je alle stress en moeilijkheden makkelijker verdragen. Toen we in februari de Nationale Familiedag hebben gevierd, zijn er nieuwe immigrantenfamilies uitgenodigd, sommigen waren er nog maar net. Behalve alle gezellige dingen lag de focus toch op het gebed en een korte boodschap: hoe er in de Bijbel naar het familieleven wordt gekeken.

Onlangs hebben we hier een gebedsdienst gehouden voor predikanten. Zo’n dertig predikanten van de Joods Messiaanse en Arabische gemeenten hebben hieraan deelgenomen. We hebben gebeden voor geestelijke groei en de ontwikkeling van de gelovigen, bescherming van het land Israël en voor de verkiezingen en, natuurlijk hebben we de Heere God aanbeden.

In de afgelopen vier jaar dat ons Eagle project bestaat, hebben we meer dan 120 jonge mensen uit twintig verschillende gemeenten bereikt. Ze namen deel aan het discipelschap- en vernieuwingsprogramma’s, volgden de cursus ‘Shoresh’ en andere cursussen en nu zijn ze er klaar voor om uitgezonden te worden. Dit jaar is er een nieuw project opgestart: Eagle Global Ministries. In samenwerking met Revive Israel, gaan we groepjes jonge mensen, samen met hun broeders en zusters in Korea en Taiwan, een cursus laten volgen. We zijn van mening dat de jongeren in Gods koninkrijk belangrijk zijn en dat we ze klaar moeten maken om wereldwijd in Zijn velden te werken.
Samen met u zijn we verheugd over Gods goedheid. Laat Hem door ons heen schijnen naar de wereld.

Naar alle artikelen