Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Vul onderstaand uw e-mail adres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Doneer online Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Liefde voor Israël

Het werk in Dimona tijdelijk stilgelegd

De afgelopen tijd is er in de diverse media over de situatie in Dimona al het nodige geschreven.
Na maanden van voorbereiding kon het inloophuis geopend worden. De tweede dag was een dag om nooit te vergeten. Het was de dag waarop de eerste demonstratie werd gehouden voor het pand. Later op de dag breidde die zich uit naar het huis van Shalom. Niet lang daarna was ons huis aan de beurt.
Diezelfde week kwam bij ons thuis het “Sanhedrin” van Dimona bijeen. Een aantal rabbijnen uit Dimona waren naar ons huis gekomen voor een zitting. Aan het eind van de zitting waren we overeengekomen dat we (voorlopig) het inloophuis zouden sluiten, en dat we samen met de “religieuze leiders” verder zouden praten over hoe het inloophuis een plek zou kunnen krijgen in de gemeenschap.
We dachten dus een eerlijke afspraak te hebben gemaakt. Maar vanaf dat moment verslechterde de situatie alleen maar. Omdat ze ons niet kunnen “aanklagen” en niets kunnen vinden, wordt een ander wapen ingezet: leugens, laster en verdraaiing van feiten.

Demonstraties
Na onze “afspraak” namen ook de demonstraties toe. Zowel voor ons huis, als voor het huis van Shalom. Sommige demonstraties liepen uit de hand, waardoor er ook verschillende ramen werden ingegooid, en ander schade ontstond. In al de jaren dat we hier woonden wilden we geen “reclame” maken voor ons werk en voor Dimona, zelfs niet toen we het inloophuis openden. Van de éne op de andere dag werd dat anders! Wel héél anders! Als we zelf reclame hadden gemaakt, zouden we het niet zo goed hebben kunnen doen, zoals het nu is gebeurd. Mensen die nog nooit gehoord hadden van de plaats Dimona, bidden nu of de Heere de ogen van vele mensen uit ‘ons’ dorp wil openen. Zo zien we maar weer, dat Gods wegen hoger zijn dan onze wegen!

Om geen olie op het vuur te gooien hebben we (tijdelijk) het inloophuis gesloten. We hoorden dat enkele rabbijnen naar het stadhuis waren gegaan om onze vergunning in (te laten) trekken. We zijn in overleg met verschillende mensen. Maar voornamelijk bidden we welke verdere stappen we moeten ondernemen. Wilt u mee bidden met ons?

(Mocht u de hele nieuwsbrief van Albert en Esther Knoester willen lezen dan kunt u deze aanvragen bij info@messiasbelijdendejoden.nl)

Naar alle artikelen