Boek

Messiasbelijdende Joden door de eeuwen heen – dr. Pieter A. Siebesma

Zolang de gemeente van Christus bestaat, zijn er Joden geweest die Jezus als Messias hebben geaccepteerd en Hem zijn gaan volgen. Vaak waren zij eenlingen die, verstoten door hun familie en door de Joodse gemeenschap, een eenzame weg gingen. Vanwege hun dubbele identiteit hebben ze vijandschap ervaren: ze waren Joods en ze volgden Christus. We kunnen van hen leren omdat zij eerstelingen waren. Hun getuigenissen en hun levens laten zien dat het volgen van de Messias een prijs heeft, maar dat dit lijden niet opweegt tegen de geestelijke rijkdom die wij in de Messias hebben ontvangen.

Na een definitie van het begrip Messiasbelijdende Joden, behandelt dr. Siebesma hun geschiedenis vanaf de eerste pinksterdag tot vandaag. De focus ligt daarbij op (West-)Europa en Nederland.

Al eerder zijn er studies gepubliceerd over de geschiedenis van de Joodse christenen in de afgelopen tweeduizend jaar, maar die zijn veelal in het Engels geschreven en zijn van oudere datum. Dit boek is het eerste (beknopte) overzichtswerk in het Nederlandse taalgebied.

Een mooie aanwinst voor uw boekenkast! Bestel het boek door een mail te sturen naar info@messiasbelijdendejoden.nl Het boek kost €13,50 excl. verzendkosten.

Let op; speciale actie voor belijdeniscatechisanten! Wilt u uw belijdeniscatechisanten dit waardevolle boek cadeau geven? Bestel de boeken (kosteloos) via onderstaand formulier. Een gift wordt uiteraard op prijs gesteld.

 

Boek belijdeniscatechisanten

Bestel de boeken voor uw belijdeniscatechisanten door onderstaand formulier in te vullen.