BE’AD CHAΪM

De Bijbel vertelt over talloze vrouwen en mannen die een ongewone en onverwachte “crisis”-zwangerschap meemaken.
Fida is ook zo’n vrouw, een mooie moslima uit een bedoeïenenstam. Ze is een erg jonge moeder (nog maar 16 jaar oud) van twee kleine meisjes: Nur, die net één is, en nu haar pasgeborene, die drie maanden oud is. Fida komt uit een grote familie van zeven meisjes en drie jongens. Ze had juist de zesde klas van school afgemaakt en was 14 toen ze zwanger werd van haar eerste dochter Nur. Haar vriend, die 20 is, komt bij haar uit de buurt. Fida hoorde over Be’ad Chaïm op een zeer unieke manier. Ze vertelde dat er op een dag iemand bij haar thuis kwam en hulp aanbood. We waren erg verrast om dit te horen omdat we niemand in Be’ad Chaïm hebben die dat doet. Maar prijs God, Hij leidde haar naar ons toe! Toen Fida ontdekte dat ze opnieuw zwanger was, wist ze dat ze veel steun nodig zou hebben. We hadden geholpen met haar eerste dochter en dus besloot ze zich opnieuw tot haar consulente te wenden, die erg blij was dat ze de jonge Fida kon helpen en haar zo veel mogelijk kon steunen. In september is ze bevallen van een tweede meisje dat ze Lora heeft genoemd.
Ondanks dat Fida nog zo’n jonge moeder is, gaat het heel goed met haar en is ze vol hoop voor haar kleine familie. Ze zet haar relatie met de vader van haar kleine meisjes voort, maar zij woont bij haar zorgzame ouders. Fida is Be’ad Chaïm zeer dankbaar voor alle liefde en steun die zij en haar familie hebben ontvangen en voor het feit dat zij voor de tweede keer deel kan uitmaken van het Operatie Mozes project. Het maakt echt een groot verschil in haar leven.

Op 12 januari jl., tijdens de jaarlijkse Conferentie voor Tienermeisjes, hoorden tieners over Be’ad Chaïm en werden ze uitgedaagd om na te denken over het leven van ongeboren kinderen in de baarmoeder. De meisjes namen gretig speldjes van babyvoetjes, levensarmbandjes en vliegers mee. Veel van deze meisjes wisten niet dat er een organisatie is waar ze om hulp kunnen vragen als ze zelf, of hun vrienden, in een crisis verkeren. In de komende maanden zullen we ons nog meer richten op Messiaanse tieners, studenten en jongvolwassenen.  We werken aan de start van een beweging onder jongvolwassenen om het leven in de baarmoeder te beschermen.

Op 15 januari zijn onze consulentes en medewerkers samengekomen voor een speciale dag van training, broederschap en gebed voor elkaar. Omdat onze staf over het hele land verspreid zit, hebben we deze tweejaarlijkse bijeenkomst nodig voor bemoediging en eenheid. Ik ben God diep dankbaar voor het trouwe, dynamische team dat ons in staat heeft gesteld om dit jaar alleen al aan meer dan 365 baby’s het leven te helpen geven.

De Gezondheidscommissie van onze Knesset heeft haar begroting voor 2020 goedgekeurd, waarin helaas opnieuw de financiering van abortus is opgenomen, onder de noemer “gezondheidszorg voor vrouwen”. Uit cijfers blijkt dat vorig jaar ongeveer 20.000 abortussen met belastinggeld zijn gefinancierd. Abortus is legaal tot aan de geboorte. Voor degenen onder ons in die het Woord van God geloven, is het duidelijk dat het doden van een kind GEEN gezondheidszorg is.
Een vrouw helpen om een abortus te krijgen is geen “hulp”. In een recent onderzoek ontdekten we dat 8% van de vrouwen die een abortus hebben ondergaan nooit meer een kind hebben gehad. 11% van de vrouwen die een abortus hebben ondergaan, heeft na de abortus minstens één miskraam gehad. 66% van de vrouwen zei dat hun abortus zeer of matig traumatisch was. 72% had na de ingreep een medisch probleem. Abortus kost het leven van baby’s en beschadigt vrouwen.

We zijn enthousiast over de uitbreiding van onze hulpverlening naar de lokale bevolking via het internet. Onlangs hebben we informatie in het Arabisch toegevoegd, waaronder een uitnodiging aan Arabisch sprekende vrouwen om hulp te verkrijgen van een counselor in hun eigen taal. We hebben ook de fantastische LiveAction abortusvideo’s met Hebreeuwse ondertiteling toegevoegd. We geloven dat deze video’s nuttig zullen zijn bij het redden van vele levens.

Ruth met baby David:
Ruth is een herderinnetje in de Joodse heuvels tussen Bethlehem en Hebron. Daar verzorgt ze haar kudde, en daar voedt ze haar pasgeboren zoon David op. Ruth, die een alleenstaande moeder is, heeft het niet gemakkelijk. Koreaanse vrienden van haar vroegen of Be’ad Chaïm haar kon helpen in haar moeilijke situatie. Het gaf onze staf veel vreugde om de lieve David te horen kirren en zien glimlachen toen zijn moeder Ruth mooie babykleertjes uit onze Jeruzalem-boetiek koos. We bidden dat deze kleine David, terwijl hij toekijkt hoe zijn moeder haar schapen verzorgt, het hart van een veel eerdere David zal hebben – een hart naar God.

Een jonge man plantte onlangs een boom in de Levens Tuinen ter ere van de baby van zijn zus die enkele jaren geleden werd geaborteerd. Hij huilde toen hij vertelde hoezeer het hem speet dat zijn zusje zoveel pijn had geleden. Hij bad dat zij genezing en troost zou vinden.  Ze was jong geweest toen ze de abortus onderging, waar ze nu spijt van heeft. Haar broer hoopt en bidt dat ze in staat zal zijn om Gods vergeving te bevatten, zodat ze vrij zal zijn van veroordeling en schaamte.
Elk jaar op Tu Bishvat, de viering van bomen en nieuwe bloemen, komen we samen in de Levens Tuinen om kinderen te gedenken die niet werden vastgehouden. Dit jaar hebben we bomen geplant voor kinderen en kleinkinderen die door een miskraam zijn gestorven. Er was een tijd van delen, gebed en wederzijdse liefde toen er bomen werden geplant ter nagedachtenis aan hen die nu in de aanwezigheid van de Liefdevolle Vader zijn. Iedereen is welkom om afsluiting en troost te vinden door het planten van een boom in de Levens Tuinen.

Ook wij werken, zoals het moet van de regering, vanuit huis. Ja, we doen onze uiterste best om de nieuwe moeders en degenen die een crisis zwangerschap hebben  te helpen. Ze worden allemaal gebeld om te horen of het goed gaat en ze een riem onder het hart te steken. Ze zijn vaak zo alleen en angstig en hebben dat hard nodig. Naast de hulp van ‘operatie Moses’ krijgen ze ook een kaartje en zo nodig geld op hun telefoon voor de boodschappen. Ze hebben tenslotte luiers, babyvoeding en andere dingen voor de baby nodig. Meubeltjes worden online besteld en bij ze thuis afgeleverd.
Omdat het ministerie van gezondheid abortus niet onder noodzakelijke ziekenhuis activiteiten schaart hopen we dat er hierdoor minder abortussen plaatsvinden. Maar omdat vrouwen daardoor verder in een gat vallen proberen we ze via sociale media te laten weten dat we ze praktische hulp kunnen bieden. Het is ontroerend om de diepe bezorgdheid en passie van ons team te zien om levens te redden en klaar te staan voor de vrouwen in crisis.
Hartelijk dank dat u naast ons staat met liefde steun en gebed.

Naar alle artikelen