BE’AD CHAÏM

Het is voor ons allemaal een ongebruikelijke tijd geweest tijdens deze pandemie. We moesten flexibel, creatief en open zijn om op nieuwe manieren te kunnen dienen. Onze gulle gevers zijn trouw geweest en hebben ons in staat gesteld om onze maandelijkse steun voor elk van de 350 moeders in het Operatie Mozes Programma met bijna het dubbele te verhogen.
Veel van onze gezinnen hebben hun baan verloren en hebben het moeilijk, en mensen met kinderen thuis zijn tot het uiterste beproefd. In maart vroegen we ons af hoe we de maandelijkse cadeaubonnen konden verdelen, maar de consulentes waren creatief en de moeders waren opmerkelijk gedisciplineerd. Zij kwamen op tijd op persoonlijke afspraken, hielden sociale afstand en toonden zich dankbaar. Deze maand heeft ons creatieve team aan de moeders uitgelegd hoe ze een app op hun telefoon kunnen gebruiken voor hun lokale supermarkt. We voegen krediet toe aan de telefoon die hen in staat stelt om te winkelen voor babyartikelen.
Ook zijn er vanwege de virusbeperkingen in veel ziekenhuizen geen abortussen en raken vrouwen in paniek. We hebben onze advertenties op de sociale media uitgebreid en hebben brieven gestuurd naar maatschappelijk werkers in het hele land om onze hulp aan te bieden aan mensen met een ongewenste zwangerschap.
Hoewel het Coronavirus ernstig is, zien we in de statistieken van de wereldmeting dat er een nog ernstiger plaag in onze wereld te zien is. De plaag van de abortus die dit jaar al meer dan zes en een half miljoen baby’s het leven heeft gekost.
Schattingen geven aan dat er het afgelopen jaar alleen al in Israël tussen de 30 en 40.000 abortussen hebben plaatsgevonden, waarvan 19.000 gefinancierd zijn door de ziektekostenverzekering van de overheid. God roept ons op om deze mensen, die niet voor zichzelf kunnen spreken, te beschermen.
Veel vrouwen hebben gereageerd en hebben om hulp gevraagd. Sommige donateurs waren bijzonder creatief en stuurden maskers, extra kleding, speciale financiële giften. Eén donateur doneerde zelfs voedselmanden aan moeders in Haifa.
Er is ook een fantastische groep jongvolwassenen de uitdaging aangegaan om een nieuw sociaal platform te creëren dat gericht is op het veranderen van de publieke opinie, door het “Zechutam” te noemen, wat “HET RECHT” betekent. Daarnaast hebben we een Google-subsidie ontvangen die ons de middelen verschaft om onze bekendheid op de sociale media te vergroten en deze campagne te promoten, evenals een uitgebreide campagne om moeders met ongewenste zwangerschappen en mensen die rouwen na het verlies van een baby te bereiken.
We zijn zeer dankbaar voor deze doorbraken en kijken uit naar nog meer baby’s die gespaard worden van abortus, naar moeders waarvan het leven is veranderd en naar een verandering in de status quo van abortus in ons land. Ik ben u diep dankbaar voor uw gebeden en uw steun.
Onlangs was een zeer verwarde moeder in ons kantoor voor counseling. Ze was 12 weken zwanger en had net het echobeeld van haar baby gezien. Toch zei ze, “het is niet echt een persoon. Ik ben belangrijker”. Angst, eenzaamheid en onzekerheid over de toekomst hebben haar perspectief vertroebeld, zodat haar hart de realiteit van het leven van haar kind niet kon waarnemen, ondanks dat haar ogen het echobeeld hadden gezien en haar oren de hartslag hadden gehoord. Angst kan verblindend zijn. Het doel van Be’ad Chaïm is, om met de steun van onze partners, Gods hoop te brengen aan hen die het gevoel hebben dat hun ongeplande zwangerschap een crisis en een wanhopige situatie is. Zijn hoop bevrijdt harten en neemt oogkleppen af, zodat ze Zijn goede doelen en plannen voor hun kind en voor zichzelf kunnen zien. In deze dagen van onzekerheid, mag je de zekerheid van Zijn liefde en barmhartigheid kennen.

Hannah met haar dochter Bethlehem
Hannah is een vluchteling uit Eritrea. Ze is al zeven jaar alleen in Israël, zonder enige familie. Ze heeft een peuter en is onlangs bevallen van een meisje dat ze Bethlehem heeft genoemd, bijgenaamd Betty. Betty’s vader weigerde enige verantwoordelijkheid te nemen voor de baby en gaf er de voorkeur aan dat Hannah zou aborteren. Ze was bang, maar als Christen wilde ze het niet doen. Ze kwam naar ons toe voor hulp om kleding en andere baby benodigdheden. Hannah plaatste haar beide kleine meisjes in de dagopvang, zodat ze hen kon ondersteunen door zes uur per dag huizen schoon te maken. Haar leven is zwaar, maar ze heeft een diep geloof en vertrouwen in God. Ze zei: “Als ik Gods liefde niet had, wat zou ik dan hebben?”
Talia, 22 jaar oud, alleenstaand en zwanger, kwam voor counseling. Ze was verontrust, bang en huilde. De coronavirus lockdown was nog steeds gedeeltelijk van kracht. Dit was onze eerste dag terug op kantoor, en ze kon eindelijk persoonlijk een consulente ontmoeten. Opmerkelijk genoeg was ze naar ons doorverwezen door een vriendin die we enkele jaren geleden hadden geprobeerd te helpen, maar deze vriendin had ervoor gekozen om te aborteren. Ze had het gevoel dat ze de verkeerde keuze had gemaakt en wilde niet dat Talia zou lijden zoals zij had gedaan. (We hopen dat Talia’s vriendin een boom in de Levens Tuinen komt planten om het af te sluiten).
Talia werkt als bediende in een supermarkt. Haar vriend werkte, voordat hij zijn baan verloor vanwege het coronavirus, als bewaker en betaalde het grootste deel van hun rekeningen. Ze wonen al een paar jaar samen, maar hij zet haar nu onder druk om ofwel te aborteren ofwel uit hun gezamenlijke appartement weg te gaan. Haar ouders kunnen niet accepteren dat ze zwanger en ongehuwd is. Talia is bang voor abortus vanwege een aantal vriendinnen die een abortus hebben gehad en die daar veel spijt van hebben. Ze zeiden tegen haar: “Het is het niet waard om te aborteren.” Andere vriendinnen zijn erin geslaagd om “de eindjes aan elkaar te knopen” als alleenstaande moeders, sommigen worstelen meer dan anderen, maar ze waren het er allemaal over eens dat ze door moest gaan met de zwangerschap. Talia is nu zeven weken zwanger. Ze is dapper, maar heeft gebed nodig om een plan te vinden voor haar leven als jonge, alleenstaande vrouw.  Onze ervaren consulente, Sharon, besprak met Talia haar mogelijke bronnen van steun en bemoediging, zoals haar oudere broer en vriendinnen die dit nieuwe pad met haar zouden kunnen bewandelen.

De Kracht van Gebed
Elke week worden de gebedsverzoeken van onze consulentes in het hele land verzameld. Deze verzoeken worden naar meer dan 800 plaatsen in de wereld gestuurd.
Daarnaast vinden er in verschillende steden in heel Israël Prolife gebedsbijeenkomsten plaats. Onze consulente uit Tiberias vertelde mij een aantal prachtige verhalen over verhoorde gebeden. Ze was vooral blij met de antwoorden op haar gebed: “Heere, laat de vrouwen die al hebben besloten tot abortus, van gedachten veranderen”.
Eén voorbeeld is het geval van een soldaat die had besloten om te aborteren. Ze was op weg naar haar dokter, wiens kantoor zich in hetzelfde bedrijfscomplex bevindt als het onze, toen ze het bordje op onze deur zag nam ze contact op met Irena en veranderde van gedachten!

Uitbreiding van ons Genezingsprogramma:
We zijn enthousiast over de uitbreiding van ons genezingsprogramma om diegenen te helpen die het verlies van een zwangerschap of baby hebben meegemaakt. Ik heb een poster in mijn kantoor waarop staat: “CARE – Gedeelde pijn halveert de pijn, gedeelde vreugde verdubbelt de vreugde.” Het is ons doel om de groei te zien van ons begeleidingsprogramma voor genezing na het verlies van een baby, of het nu door een miskraam, een abortus, een doodgeboorte of na de geboorte is. We waarderen uw gebeden om dit vitale werk te laten groeien, zodat velen vrijheid zullen vinden.
Naast counseling bieden we mensen de mogelijkheid om een boom te planten in de Levenstuin ter nagedachtenis en ter ere van een overleden baby.
Het Be’ad Chaïm team

Naar alle artikelen