BE’AD CHAÏM

Dit voorjaar waren er veel nieuwe activiteiten bij Be’ad Chaïm. We begonnen een buscampagne met een levensgrote advertentie op de achter- of zijkant van 28 bussen in de regio’s Tel Aviv, Tiberias en Ashkelon. De advertenties op de bussen communiceerden: ‘Het hart klopt voor het eerst bij 22 dagen zwangerschap! Het is jouw recht om het te weten. Het is jouw recht om te kiezen. Je bent niet alleen’. Onderaan de advertentie staat onze website en het telefoonnummer van de hotline. Ons gebed is dat degenen die de bussen zien, zich zullen realiseren dat de baby in de baarmoeder een PERSOON is met een kloppend hart.

Dankzij de vrijgevigheid van donateurs zullen er ook 115 bussen ingezet worden in Jeruzalem, Ashdod, Petach Tikvah en Be’er Sheva. De nadruk van de campagne ligt op het inspireren van moed bij vrouwen! We laten vrouwen weten dat ze hun baby’s niet hoeven op te geven. Dat ze er niet alleen voor staan en dat we hen willen helpen. Bidt alstublieft met ons mee dat deze busreclames de levens van moeders en kinderen zullen beschermen tegen abortus.

Speciale giften en samenwerking
Door de vrijgevigheid van onze donateurs waren we in staat om zeer speciale Paasgeschenken te geven aan behoeftige moeders in de steden Lod, Be’er Sheva en Jeruzalem. Driehonderd gezinnen (honderd in elke stad) ontvingen supermarkt-cadeaubonnen ter waarde van € 50 per stuk om voedsel te kopen voor de feestdagen. Het was een zegen om samen te werken met de Sociale Diensten om deze gezinnen liefde te tonen tijdens het Paasseizoen. Daarnaast stelden donateurs ons in staat om mooie voedselpakketten te geven aan 50 gezinnen in Jeruzalem, die vorig jaar ons programma beëindigden, maar dankbaar de benodigde extra hulp voor de feestdagen aanvaardden. Wij zijn dankbaar voor onze zorgzame donateurs die ons steunen en “onze armen omhoog houden” zoals Hur en Aaron de armen van Mozes omhoog hielden. De laatste tijd is niet makkelijk geweest voor de vele zwangere en nieuwe moeders die we helpen en voor ons team. Een van onze zwangere moeders uit Be’er Sheva vertelde in een hartverwarmend briefje aan haar consulente dat ze tijdens de raketaanvallen heel bang was dat ze voortijdig zou bevallen maar dat God het weet en dat alles op Zijn tijd gebeurt. Sterkt u ons alstublieft door ons in uw gebeden te gedenken vraagt ze. Heel erg bedankt!

Genees ons land – Een oproep tot gebed
Op 3 maart hadden we met bijna 400 mensen vanuit de hele wereld een live online gebed voor het LEVEN. Dit werd gesponsord door Be’ad Chaïm, Tree of Life Ministries en de Mt. Carmel Congregation. We ontvingen veel hartverwarmende reacties waarin mensen lieten weten dat ze tot tranen toe geroerd waren, visioenen hadden, en herinnerd werden aan gebeurtenissen uit het verleden met betrekking tot abortus. Ik geloof dat het tijd is voor de kerken om zonder schaamte over abortus te spreken. Al te lang hebben voorgangers gezegd dat ‘ze de mensen niet van streek willen maken’ door niet over het onderwerp te spreken. De realiteit is dat er velen in onze gemeenten zitten die gekwetst zijn en zich schamen. God wil vrijheid, vergeving en licht brengen in de levens van hen die lijden na abortus. Bij Be’ad Chaïm bieden we hulp aan allen die geleden hebben over het verlies van een baby.

We vierden de geboorte van onze 3500ste baby van het Operatie Mozes project sinds het van start ging in 2006.
We geven God de eer dat dit project wat invloed heeft op het leven van zoveel kinderen. De moeder van een zevenjarige ontmoette onlangs een van onze consulentes en uitte uitbundig haar dankbaarheid: “Dankzij jullie heb ik kinderen. Zonder jullie had ik mijn zoon niet gehad.” We danken u dat u deel uitmaakt van het voorrecht dat wij hebben om hier in Israël levens te redden. “Hij die één leven heeft gered, is alsof hij de hele wereld heeft gered.” (de Talmoed).

Genezing na het Verlies van een (On)geboren Kind
We zijn dankbaar voor de vele vrouwen die zich tot ons wenden voor hulp na een miskraam, abortus of als de baby doodgeboren wordt. Ik was onlangs in het ziekenhuis tijdens de geboorte van mijn jongste kleinzoon, en de verloskundige vertelde mij dat Be’ad Chaïm bekend staat bij het personeel van de afdeling gynaecologie als een plaats die hulp biedt aan vrouwen na het verlies van een baby. Het was een enorme zegen om uit de mond van een verpleegster in dit grote ziekenhuis in Tel Aviv te horen over onze uitstekende reputatie in de samenleveing. Het is ons doel om tegemoet te kunnen komen aan de behoeften van rouwende vrouwen en mannen na het verlies van hun baby. De Levens Tuinen, met zijn vele gebedsbankjes en Bijbelverzen op fraai vormgegeven plaquettes, blijft een rustige plek in het centrum van Israël waar mensen tot rust en troost kunnen komen na het verlies van een baby. Duizenden bomen zijn geplant ter nagedachtenis aan baby’s die niet vastgehouden konden worden. Wij nodigen iedereen uit om een boom te planten of om onze gebedsgastvrouw te vragen om een boom te planten ter ere van een kind. Hierna een van de verhalen die onze consulenten te horen krijgen.

Ranya is 37 jaar oud en moeder van 11 kinderen. Zij en haar grote gezin wonen in een piepklein appartement. Haar man kan geen baan vinden en ze leven van overheidssteun maar hebben nog steeds moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Ondanks de moeilijkheden is haar dochter Yaara, die net haar eerste verjaardag heeft gevierd, een kostbaar geschenk voor hen. Yaara is slechthorend en zal een hoortoestel nodig hebben. Door het gehoorverlies is het moeilijk voor haar om met anderen te communiceren. Ranya is bezorgd en is erg dankbaar als u voor haar zou willen bidden.