Be’ad Chaim | Bemoedigingen

Terwijl ik deze brief schrijf, zie ik een WhatsApp gesprek tussen onze consulentes. Onze consulente in Haifa, Talia, stuurde deze foto van baby Eve, die vannacht geboren werd. Bij de foto schreef Talia deze kostbare woorden:

“Eden, pas 22 jaar oud en alleenstaand, heeft haar hele leven bij haar bejaarde grootmoeder gewoond. Eden had leukemie als kind. Ze raakte zwanger van een vriendje dat niet geïnteresseerd was in het voortzetten van hun relatie. Het leek alsof er geen hoop was om het leven van dit kind te redden, maar vandaag is Eden een gelukkige moeder geworden en wij wensen haar het allerbeste. Dank God voor mooie en prachtige momenten zoals deze, wanneer we de vruchten zien van onze bediening. We mogen nooit de hoop verliezen.”

Middels deze brief geef ik u het laatste nieuws door van Be’ad Chaim. Dank voor uw steun en gebeden!

Hartelijke groet,

Sandy Shoshni

Extra hulp voor behoeftige gezinnen

We werden gezegend toen een andere non-profitorganisatie aanbood om onze moeders in Jeruzalem maandelijks van vers fruit en groenten te voorzien. Het aanbod was overvloedig en de moeders werden gezegend met verse producten van de plaatselijke markt.

Speciaal project om Oekraïense moeders en kinderen te helpen

Zoals velen in Israël willen wij barmhartigheid tonen aan hen die tijdens deze vreselijke oorlog uit Oekraïne vluchten. Via een speciaal bericht in het Oekraïens op Facebook, hebben verschillende vrouwen om hulp gevraagd voor hun kinderen.

Een van deze alleenstaande moeders, die nu in het noorden van Israël woont, heeft een 10 jaar oude zoon met het syndroom van Down. Het is onze eer en ons voorrecht om deze kostbare mensen te helpen met financiële hulp en een consulente die hen in hun moedertaal te woord kan staan. Hoewel deze kinderen geen baby’s zijn, zijn ze kinderen van God en zeer geliefd bij Hem.

Dappere soldaat

Dina en haar man zijn net een maand geleden getrouwd. Ze had haar zwangerschap ontdekt tijdens haar verplichte legerdienst. Legerpersoneel, haar moeder, de moeder van haar vriend en al haar vrienden drongen er bij haar op aan om te aborteren, maar Dina zei: “Ik kon het gewoon niet”. Twee weken later koos haar vriend, die eerst in paniek was, ervoor om met haar te trouwen. Be’ad Chaïm helpt de huur van hun kleine appartement te subsidiëren om hen het duwtje in de rug te geven dat ze nodig hebben om hun leven samen te beginnen. Ik vertelde de stille en verlegen 22-jarige echtgenoot Nathan, dat hij een held is – een man die verantwoordelijkheid neemt en trouw toont. Dina is een echte soldaat – moedig en bereid om tegen de druk in te gaan om het leven van haar kind te beschermen. Moge God hen en hun baby zegenen.

Irina en haar dochtertje Alexia

Moeder Irina is geboren in de Oekraïne, verhuisde naar de VS en emigreerde uiteindelijk in 2017 naar Israël. Ze heeft een zeer mager inkomen als schoonmaakster van huizen, heeft geen relatie met haar familie en is helemaal alleen. Haar vriend verliet haar toen hij hoorde dat ze zwanger was. Ze nam contact op met Be’ad Chaïm en is erg close geworden met haar consulente, die haar aanmoedigde en steunde in haar beslissing om voor het leven van haar dochter te kiezen. Haar dochtertje Alexia is nu zes maanden oud en heeft “familie” en liefde in Irina’s leven gebracht.

Hagit en haar dochtertje Lilach

Hagit groeide op in een Ultra-Orthodox gezin, maar leed onder misbruik en afwijzing. Toen ze 20 jaar oud was, verliet ze zowel haar familie als haar religieuze levensstijl en probeerde op eigen benen te staan, maar haar gebroken hart liet haar niet toe om een baan te behouden. Ze leeft van een invaliditeitsuitkering van de overheid en heeft psychiatrische zorg nodig. Toen ze zwanger werd, was ze ervan overtuigd dat abortus haar enige optie was. In haar gedachten hoorde ze de stem van haar moeder zeggen dat kinderen ons leven ruïneren! Toch kon ze niet doorgaan met de abortus. Haar Be’ad Chaïm consulente hielp haar om dapper te besluiten dat ze de cyclus wilde doorbreken van vorige generaties moeders die hun kinderen niet wilden. Haar dierbare dochter Lilach werd in januari geboren, zes weken te vroeg, maar maakt het nu goed. Hagit koestert de rijkdom om haar dochter in haar armen te houden en teder van haar te houden.