Be’ad Chaïm | Jij bent bijzonder

Beste vrienden,

Naar aanleiding van het opmerkelijke terugdraaien van de uitspraak van Roe v. Wade door het Amerikaanse Hooggerechtshof, hebben de media hier een duidelijke (en gemengde) reactie gegeven. Zelfs onze eigen Facebookpagina is gevuld met discussies. Een vrouw verwoordde prachtig de spijt die ze van haar abortus had:

“Ik had een abortus toen ik 18 was. Het was verschrikkelijk. Ik zou alles doen om de tijd terug te draaien nu ik weet dat jullie organisatie bestaat. Ik wilde dat ik jullie toen gevonden had. Ik was 18. Vandaag ben ik 35. De meeste psychologen en psychiaters erkennen abortus niet als traumatisch. Wat zij traumatisch noemen, veroorzaakt deze flashbacks niet en heeft me niet zo geraakt als mijn abortus. Het was de ergste en meest traumatische ervaring van mijn leven. Mogen jullie in staat zijn om alle vrouwen te bereiken die zich in dezelfde situatie als ik bevonden. Mogen zij een ander pad kiezen. Ik bid dat geen enkele vrouw zal meemaken wat ik heb meegemaakt en niet zal doen wat ik heb gedaan.”

Ik ben iedereen diep dankbaar die met ons samenwerkt om vrouwen te beschermen tegen de pijn en het trauma van abortus, hen in staat te stellen om op een waardige manier voor hun baby’s te zorgen en genezing te bieden aan hen die door abortus zijn gekwetst.

Uw blijvend gebed gevraagd voor het volgende: onze petitie bij het Hooggerechtshof om abortus bij 24 weken te stoppen werd geblokkeerd door het Ministerie van Volksgezondheid. We zijn in hoger beroep gegaan.

Gezegend bent u omdat u geeft om deze vrouwen en baby’s!

Sandy Shoshani

 

Jij bent bijzonder

Op 20 juli hielden we een speciaal evenement voor moeders en hun kinderen, met onder andere een geweldig concert door het Fabulous Equinox Orchestra en een prachtige voorstelling van Max Lucado’s boek “You Are Special”. De opkomst was geweldig en het publiek was zeer enthousiast. Dit evenement was toegankelijk voor onze Be’ad Chaïm families als een speciale aanbieding, en voor het publiek om meer bekendheid te geven aan ons werk.

Bracha en de kleine Daniël

De twintigjarige Bracha en haar man zijn ultraorthodox. Het stel trouwde zodra ze ontdekten dat Bracha zwanger was, maar haar familie verstootte haar. Toen haar man door een werkblessure niet meer fulltime kon werken, voelden ze zich alleen, en Bracha besloot onze hulp in te roepen. Tijdens het Shavuot feest (“Eerstelingen”) kreeg Bracha weeën, en haar huisbaas reed het stel naar het ziekenhuis. Toen haar grootmoeder dit hoorde, overtuigde ze de moeder van Bracha om bij het stel in de verloskamer te komen. In juni werd baby Daniël geboren. Be’ad Chaïm leverde alle luiers en meubels voor Daniël, zodat het huis van Bracha en haar man vol zou liggen met prachtige nieuwe spullen om dit kostbare kind te verwelkomen.

Becky en de kleiner Omer

Becky, 19 jaar oud, emigreerde vorig jaar naar Israël vanuit India. Tijdens haar Hebreeuwse cursus ontmoette ze een jonge man van 18 jaar, die ook uit India naar Israël was verhuisd. Ze had bij familie gewoond, dus toen ze zich realiseerde dat ze zwanger was, was ze bang dat haar familie haar niet zou accepteren. Bevreesd nam ze contact met ons op, op zoek naar hulp en ze werd opgenomen in ons Operatie Mozes project, dat haar voorzag van een babybedje, wandelwagen, badje en maandelijkse cadeaubonnen om de benodigdheden voor haar baby te kopen. Tijdens de zwangerschap trouwden Becky en haar vriend en trokken in hun eigen appartement. Eind april beviel Becky van haar eerstgeboren zoon, Omer. Haar tante en neven bezoeken hen vaak en zijn zeer behulpzaam. Becky en haar man verheugen zich over het leven dat ze voor hun dierbare Omer hebben gekozen.

Be’ad Chaïm in de media

We blijven creatieve manieren vinden om vrouwen met ongeplande zwangerschappen op de hoogte te brengen van onze hulp. Naast advertenties op de zijkanten van 330 bussen in het hele land, hangen we advertenties op de toiletdeuren van 100 cafés, restaurants en koffiehuizen op de promenade van de toeristische stad Eilat.