BE’AD CHAIM | We ondernemen actie!

Jozef

“Zie, er was een man die Jozef heette, een raadslid, een goed en rechtvaardig man. Hij had niet ingestemd met hun beslissing en daad.” (Lucas 23:50).

We weten uit de evangeliën dat Jozef een rijk lid van het Sanhedrin was, zoiets als een parlementslid of een congreslid. Hij was een geheime discipel die wachtte op het Koninkrijk van God, maar toch bang was voor de andere leiders. Ondanks zijn bezorgdheid en positie was hij het niet eens met het beleid van zijn regering, dus ondernam hij actie. Door naar Pilatus te gaan en toestemming te vragen om het lichaam van de Heer Jezus te begraven, bewees Jozef dat hij dapper, praktisch, doortastend en bereid was zijn leven en reputatie te riskeren omdat hij in – DE ENE – geloofde. De Israëlische regering staat abortussen toe en financiert ze via onze nationale ziektekostenverzekering met behulp van sjekels van belastingbetalers. Daar zijn we het niet mee eens!

We ondernemen actie

Via media en contacten met maatschappelijk werkers bereiken we vrouwen in crisiszwangerschappen, zodat we zowel de moeders als de baby’s emotioneel en praktisch kunnen beschermen. Bij het ingaan van het Joodse Nieuwjaar blikken we terug op het aantal vrouwen dat van september 2022 tot eind juni contact met ons opnam: 2059 vrouwen belden of bezochten onze kantoren voor hulp of met vragen. 981 vrouwen waren op zoek naar een abortus. Van deze bijna duizend vrouwen stemden 602 vrouwen ermee in om hun lokale counselor te ontmoeten om hun opties te bespreken. Gelukkig kozen 310 van deze abortusgezinde vrouwen die de counselors ontmoetten voor het leven! 164 afgebroken. Bijna 200 vrouwen die ambivalent waren over abortus, waarschijnlijk op termijn maar aarzelend, namen ook contact met ons op. We hebben meer dan 60 zeer behoeftige vrouwen financieel ondersteund die kort na de geboorte door maatschappelijk werkers naar ons werden doorverwezen. We verloren het contact met enkele van de andere vrouwen voordat we hun definitieve beslissing hoorden. Soms zijn er vrouwen die ons enkele maanden later bellen om ons te laten weten dat ze nog steeds zwanger zijn. Opvallend is dat 48% van de vrouwen die we hebben geholpen getrouwd is. Veel van onze moeders vertellen ons dat financiële zorgen hun belangrijkste motivatie is om te aborteren. Om deze reden heeft het Operatie Moses Project, dat een jaar lang voorziet in alle materiële behoeften van de baby, dit jaar maar liefst 616 baby’s kunnen redden! We zijn diep dankbaar dat we al deze levens hebben kunnen redden doordat jullie ons steunen. Bedankt dat u een vreugdevolle gever bent. Moge God u overvloedig zegenen, zodat u in alle dingen te allen tijde, met alles wat u nodig hebt, overvloedig zult zijn in elk goed werk (1 Korintiërs 9).

Sandy Shoshani

Nationaal Gebed voor het Leven

16-25 september
Dit is het eerste Nationale Gebed voor het Leven waar we samen bidden voor de ongeborenen en de gemeenschappen om hen heen! Van 16 tot 25 september samen met anderen in het hele land deelnemen aan een dagelijks gebed gericht op leven, hoop, bekering en herstel!

Moge dit een gezegende tijd zijn als we samenkomen als één lichaam verenigd in gebed!

Rugzak distributie

Ook dit jaar, met de vrijgevigheid van andere Israëlische non-profitorganisaties, waren we in staat om meer dan 500 rugzakken uit te delen aan onze moeders in het hele land voor hun schoolgaande kinderen. Schoolbenodigdheden, zoals elke ouder weet, kunnen duur zijn, vooral in Israël, waar schoolboeken niet gratis zijn. Deze rugzakken, met benodigdheden erin, zijn een kostbaar geschenk geweest voor de moeders en hun families. 

Eer iedereen

Aan het einde van onze tien weken durende trainingsles voor de Ethiopische en Eritrese moeders, wilden ze hun dank uitspreken voor de cursus, voor het verwennen van hen met een lekkere brunch elke week, en voor het tonen van waardigheid en respect. Ze schreven mooie dankbrieven. Ze bereidden een heerlijke maaltijd van injera (Ethiopisch flatbread) en wot (Ethiopische stoofpot) om te delen met het kantoorpersoneel, waarbij ze hun dankbaarheid uitten voor het initiatief en voor het kunnen houden van deze bijeenkomsten. Verschillende moeders vertelden dat ze nog nooit eerder zo’n liefde en acceptatie in de Israëlische samenleving hadden ontmoet. Ze zijn niet gewend dat iemand om hen geeft en hen wil helpen. Onze vriendelijkheid raakte hen diep in het hart. De bijeenkomsten hebben hen bemoedigd en dichter bij elkaar gebracht. Het onderwijs gaf hun kracht en gaf hun handvaten om hun kinderen op te voeden in een land dat hen vreemd is. Aan het einde van de cursus hebben ze het gevoel dat ze hun kinderen een betere toekomst kunnen geven.

Cadeaus

Op 1 augustus gingen we naar het zuiden om ons team in Beer Sheva te ontmoeten en om een overvloed aan babyartikelen uit te delen die genereus aan ons waren gedoneerd. Meer dan honderd moeders kwamen naar ons distributiecentrum om kinderstoelverhogers, babybedjes, boxen, bedhekken, matrassen, kinderwagens, kleding en vele andere items te ontvangen. Er was zo’n schat aan spullen dat ze ook in verschillende van onze andere centra werden uitgedeeld. De moeders waren dolblij dat ze zo overvloedig werden gezegend.

Shira en Baby Boy Shai David

Shira is zevenendertig jaar oud, getrouwd en woont met haar gezin in Eilat. Toen ze in een onverwachte zwangerschap terechtkwam, maakte ze zich grote zorgen. Hun financiële situatie was uiterst moeilijk. Het been van haar man was gewond geraakt bij een arbeidsongeval. Dit had het voor hem erg moeilijk gemaakt om werk te vinden.

Shira maakte zich ook zorgen over haar leeftijd en dacht serieus aan een abortus. Toen ze zeventien jaar oud was, onderging ze een abortus en leed daarna emotioneel, had veel spijt. Dus toen haar maatschappelijk werker haar aanmoedigde om Be’ad Chaim te bellen, was Shira opgelucht om vriendelijkheid en hulp te vinden. Tijdens de zwangerschap steunde haar man haar en stond aan haar zijde om te helpen met hun kinderen. Hij vond ook wat werk in een vleeswinkel dicht bij hun huis. Ze noemden hun nieuwe zoon Shai, wat geschenk betekent. Shira heeft gezegd dat ze deze kostbare baby kreeg als een verrassingsgeschenk. Ze vragen om jullie gebeden voor volledige genezing voor Shira’s man.

Ortal en Baby Boy Elai

Ortal is vierenveertig jaar oud, alleenstaand en heeft een zoon van tweeëntwintig jaar oud. Ze werkt op een kleuterschool als assistent-lerares. Ze had een relatie met een man, maar toen hij erachter kwam dat ze zwanger was, wilde hij niets met haar te maken hebben. Ortal was bang en verward.

Haar zoon zit momenteel in de gevangenis voor het dealen van drugs en ze had geen hulp of steun van haar familie. Ze begon te denken dat een abortus haar beste optie was. Gelukkig toen ze online op zoek was naar hulp kwam ze Be’ad Chaim tegen en besloot contact met ons op te nemen. Zodra ze met een van onze geweldige consulentes kon praten, kreeg Ortal alle liefde en steun die ze nodig had om dapper voor het leven voor haar baby te kiezen. Haar counsulente moedigde haar niet alleen emotioneel aan, maar registreerde haar ook voor het Operation Moses-project dat haar een jaar lang voorzag van alle basisbehoeften van haar baby. Ortal beviel in maart van haar zoon Elai. Ze is diep dankbaar dat ze voor het leven heeft gekozen, want Elai heeft de lach weer in haar hart gebracht.

Hannah en Baby Boy Shoham

Hannah is een heel drukke moeder. Ze is pas vijfentwintig jaar oud, is vrijgezel en heeft twee peuterjongens. Toen ze opnieuw zwanger werd, raakte ze in paniek. Ze had in het verleden een abortus gehad die haar veel emotionele pijn had bezorgd en dat deed ze niet meer, maar ze kon zich niet voorstellen hoe ze het alleen met nog een baby zou kunnen redden. Ze belde onze hotline en vond hulp. Slechts een paar maanden geleden werd haar derde zoon Shoham geboren. Hannah had Shohams vader bij zich, terwijl een vriend voor haar twee oudere jongens zorgde. Sinds de geboorte heeft Hannah moeite om zich aan te passen aan de zorg voor drie jonge jongens in haar eentje. Gelukkig krijgt ze overheidskorting voor opvang voor haar oudere jongens, dus heeft ze Shoham ’s ochtends alleen. Ze vindt de avonden echter de grootste uitdaging! Hannah is een geweldige moeder en doet haar best om ervoor te zorgen dat haar kinderen veilig zijn en gezond opgroeien. Ze zegt dat baby Shoham het goed doet en een zeer goedlachse jongen is.

Nadia en Baby Girl Yahalom

Nadia is achttien jaar en woont met haar moeder en broer aan de Middellandse Zeekust. Toen ze zeventien was, had ze een vriend die haar sloeg toen hij hoorde dat ze zwanger was. Ze belandde in het ziekenhuis. Nadia dacht dat haar enige optie een abortus was.

Toen haar moeder haar kwam bezoeken en achter de situatie kwam, moedigde ze haar dochter aan om de baby te houden en zei dat ze haar zou steunen. Nadia was nog steeds in de war, maar toen ze om hulp vroeg via de sociale dienst verwezen ze haar door naar onze counselor Yael. Nadia ontmoette Yaël en vond genade en mededogen, belangrijke ingrediënten om een keuze voor het LEVEN aan te moedigen. Ze noemde haar nieuwe dochter Yahalom, wat ‘diamant’ betekent omdat Nadia zegt dat Yahalom schittert als een diamant. Toch maakte ze zich zorgen over haar toekomst. Maatschappelijk werkers kwamen wekelijks controleren op drugs en alcohol en waarschuwden Nadia voor de mogelijkheid om haar kind te verliezen. Nadia zegt dat haar gesprekken met consulente Yael haar hielpen op het juiste pad te blijven en haar hoop gaven op een nieuwe start. De praktische hulp van babymeubels en maandelijkse cadeaubonnen via ons Operation Moses Project waren erg belangrijk, want wanneer de maatschappelijk werker haar kwam controleren, kon ze zien dat Nadia alle benodigdheden had die ze nodig had voor de kleine Yahalom. Yahalom is nu ruim een jaar oud. Nadia heeft een klein appartement gehuurd niet ver van haar moeder. Ze wilde bij haar moeder blijven wonen, maar helaas was haar broer die thuis woont vaak gewelddadig en zit hij nu in de gevangenis voor zijn daden. Maatschappelijk werkers regelden financiering via de afdeling Welzijn, die de kinderopvang betaalt en helpt bij de huur van het appartement. Nadia zegt dat het niet gemakkelijk is om zo’n jonge moeder te zijn, maar ze is zo dankbaar dat ze haar moeder heeft die haar steunt en helpt en er altijd voor haar is. Nadia stuurde ons een foto van de kleine Yahalom zodat we konden zien hoe mooi ze groeit. Ze zegt: “Het is dankzij jullie hulp dat mijn lieve kleine meisje zo mooi groeit.”

Videoclips

Een fantastische serie korte videoclips in het Hebreeuws werd gemaakt voor sociale media om levens te redden. De video’s bevatten de getuigenissen van drie verschillende moeders (vierenveertig, vijfentwintig en zestien jaar oud) die allemaal voor het leven kozen; het advies van een aantal van onze counselors; bemoedigende woorden van Sandy, onze directeur; en inspiratie van een prolife-arts. Hier is het verhaal gedeeld door Ada, moeder van Elia, voor haar video: Toen ik ontdekte dat ik zwanger was, vond ik het heel moeilijk. Mijn moeder was pas vijf maanden eerder overleden en ik had niet het gevoel dat er een reden was om nog een kind op de wereld te zetten dat ze niet zou leren kennen. Ik riep tegen mijn man: “Ik wil deze baby niet. Mijn emotionele toestand is niet goed.” Ik wilde een abortus doen. In het Lilach Center (Be’ad Chaim’s zwangerschapscentrum) kreeg ik de aanmoediging om deze baby tot leven te brengen. Ze ontvingen me daar met warmte en zonder me te veroordelen omdat ik wilde aborteren. Toen ik Elia voor het eerst in mijn armen hield, voelde ik zo’n enorme vreugde. Mijn verlangen om hem te beschermen werd gewekt. Soms sliep ik niet en controleerde ik of hij ademde. Vandaag hou ik, en onze hele familie, heel veel van Elia.

Facelift voor de Tuinen van het Leven

De Gardens of Life, de beboste herdenkingstuin waar bomen worden geplant om baby’s te eren die verloren zijn gegaan door abortus, miskraam of doodgeboorte, heeft recente renovaties ondergaan. Nieuwe, levendige groene borden werden geplaatst op de toegangspoorten en in de tuinen, die mensen herinneren aan de heiligheid van het gebied. Er is een grote opslagcontainer geplaatst zodat de opruimapparatuur beter kan worden gepakt. Tuinmannen zijn gekomen en hebben het terrein verfraaid. Onze driehonderd olijfbomen zullen binnenkort vruchten dragen en klaar zijn om geoogst te worden om meer zuivere zalvende olijfolie te produceren. Een speciaal bedankbriefje werd geschreven aan onze gebedsgastvrouw Laurel voor haar vriendelijkheid: “Bedankt geweldige Laurel! Je doet een heilig werk, echt waar. Heel hartelijk bedankt. Het was ons een genoegen om je te leren kennen.” Het echtpaar had twee bomen geplant voor hun tweeling wiens harten na eenentwintig weken in de baarmoeder stopten met kloppen. Ons hart rouwt samen met dit kostbare paar dat hun tweeling verloor, maar we zijn dankbaar voor de mogelijkheid om hen troost te bieden in de Tuinen van het Leven. Iedereen is welkom om bomen te planten voor baby’s die niet bleven leven.

Onze nieuwe kalender 2023-2024 is klaar

Onze prachtige nieuwe 2023-2024 is klaar om besteld te worden. Dit jaar benadrukten we de Israëlische feestdagen en seizoenen als achtergrond voor onze schattige nieuwe baby’s.

Bestel nu! Kalenderkosten zijn slechts $ 15.