Be’ad Chaïm | Zegeningen

Verse groenten en vers fruit

Dit is de tweede maand dat wij verse groenten en fruit aan de moeders geven. Deze keer was er een nog grotere overvloed aan producten. We zien er naar uit om in alle opzichten guller te kunnen blijven geven aan de moeders waar we voor zorgen.

Huis voor moeders

Een tweede nieuwe moeder, Alicia, die op 5 april bevallen is, is in de laatste maanden van haar zwangerschap in ons mooie appartement komen wonen. Alicia heeft het moeilijk om zich aan te passen aan haar leven als moeder. Ze is nogal eenzaam, zonder eigen vrienden of moeder. Met een extra vrouw zijn er ook nieuwe aspecten die gebed nodig hebben, zoals relaties, richtlijnen voor respectvol gedrag en dat het huis een veilige, zorgzame plek voor iedereen zal blijven. Heel erg bedankt voor jullie gebeden!

Naomi en haar dochtertje Tevel

Naomi, 22 jaar oud, werd verliefd op een soldaat. Ze hadden al meer dan een jaar verkering toen ze ontdekte dat ze zwanger was. Ondanks hun hechte relatie, raakte hij in paniek en verbrak de banden met haar. Naomi voelde zich verward en bang, maar gelukkig hoorde ze over Be’ad Chaïm via een vriendin die we eerder hadden geholpen. Eind maart 2021 werd baby Tevel (wat ‘universum’ betekent) geboren. Gedurende de hele zwangerschap bleef de vader van baby Tevel in contact met Naomi. Na de geboorte werd de nieuwe vader verliefd op zijn dochter. Het eerste jaar woonden Naomi en Tevel bij haar moeder en broers en zussen. Omdat ze het eerste kleinkind is, zijn ze allemaal dol op haar. Tevel is superschattig, begint al stapjes te zetten en zegt veel Abba (papa) en soms Imma (mama).

Naomi en Tevel’s vader wonen nu samen. Hij gaat door met zijn legerdienst maar komt in de weekenden naar huis. Dit gezin groeit in liefde en is gezegend.

Katy en haar dochtertje Milana

De één jaar oude Milana had een prachtig verjaardagsfeestje in het park met haar twee oudere broers en trotse moeder Katy. Katy had in het verleden een abortus ondergaan en overwoog serieus om opnieuw een abortus te laten uitvoeren nadat haar partner haar in de steek had gelaten. Haar vriendin verwees haar door naar Talia, onze Be’ad Chaïm consulente, die bevriend met haar raakte en haar bemoedigde en haar hulp aanbood via ons Operatie Mozes project, waarbij ze in alle praktische behoeften van de baby voorzag. Katy zegt dat haar baby Milana veel vreugde en leven in het gezin brengt. Als u dit leest, bid dan alstublieft voor Milana’s broertje die een gehoorprobleem heeft, en voor emotionele steun voor Katy die geen relatie heeft met haar familie en Gods liefde nodig heeft.

Elka en haar zoontje Benjamin

Benjamin vierde zijn eerste verjaardag in februari. Moeder Elka zei dat hij zich heel goed ontwikkelt en dat ze zo dankbaar is dat ze een gezonde, sterke zoon heeft gebaard na een eerdere miskraam. Benjamin heeft een grote eetlust en liep al met 9 maanden! Elka heeft drie oudere dochters, van wie de oudste graag helpt om voor haar broertje te zorgen.

Na de geboorte van Benjamin heeft haar man een buschauffeursopleiding gevolgd, zijn rijbewijs gehaald en heeft nu een goede baan als buschauffeur. Hierdoor kon Elka stoppen met haar werk als schoonmaakster en kon ze haar tijd aan haar gezin besteden. Elka vertelde dat zij en haar man erg veel van elkaar houden en als gezin een sterke band hebben. De hulp die zij kregen, voordat haar man een goede baan had, gaf hen rust. We waren zo blij dat wij in hun behoeften konden voorzien toen ze in de problemen zaten.

Rachel en haar zoontje Ari

Rachel, een alleenstaande moeder, woont in Noord-Israël met haar jongens van 11 en 4 jaar oud en haar één jaar oude Ari. De vader van de kinderen komt zo nu en dan en is mentaal onstabiel. Rachel komt uit een arme familie die haar financieel niet kan helpen, maar haar moeder bezoekt haar liefdevol en helpt haar om voor de kinderen te zorgen. Rachel is erg dankbaar dat ze werk heeft gevonden als assistente in hetzelfde kinderdagverblijf waar Ari naartoe gaat, zodat ze overdag bij hem kan zijn. Ze dankt God dat ze in haar levensonderhoud kan voorzien en bij haar zoon kan zijn! Ze is ook heel dankbaar voor de hulp van Be’ad Chaïm. Ze zegt dat de maandelijkse cadeaubonnen van de supermarkt haar hebben geholpen om de maand door te komen zonder dat ze zich zorgen hoefde te maken over het verschonen of voeden van Ari.

BEDANKBRIEFJE VAN OEKRAÏENSE VLUCHTELINGEN

De afgelopen maanden hebben we ons best gedaan om de moeders te helpen die uit hun huizen in Oekraïne moesten vluchten. De consulentes in ons team die een Oekraïense achtergrond hadden, waren het best in staat om liefde te tonen aan deze getraumatiseerde moeders. Sommigen hebben we een geldbedrag gegeven om hen op weg te helpen. En anderen met nieuwe baby’s hebben we ingeschreven in ons Operatie Mozes-project om in de behoeften van hun baby’s te voorzien. Verschillende moeders hebben samen dit ontroerende bedankbriefje geschreven:

Een speciaal dankwoord aan Oxana, Vika, Sandy en allen van jullie team, die ons geholpen hebben. Dank u voor jullie aandacht en zorg. Met heel ons hart zijn we dankbaar voor jullie ongelooflijke hulp. Woorden schieten tekort om jullie te bedanken en onze waardering te tonen voor alles wat jullie voor ons hebben gedaan. Heel veel dank! Moge het zo zijn dat alles goed komt in de wereld en dat er alleen maar goed nieuws zal zijn voor ons allemaal. Mogen jullie een gezegend Pesach hebben, vreugde, een vredige hemel boven ons hoofd, en een goede gezondheid voor u en uw gezinnen. Heel, heel veel dank!!! Zanna, Sveta en Daniil.