BE’AD CHAÏM

Onlangs kwamen er verschillende moeders naar ons kantoor om de gulle sponsors te ontmoeten en hun verhalen te vertellen. Het was een ontroerende bijeenkomst waar de sponsors uit de eerste hand hoorden hoe de vrouwen, die eerst overwogen hadden om te aborteren, nu vol verwachting uitkijken naar de geboorte van hun baby’s.

Salam, een vluchtelinge uit Eritrea, in verwachting en moeder van een kind van vier, liep in een vreselijke toestand over straat, toen een vriendin haar over Be’ad Chaïm vertelde. Haar man heeft hartklachten en kan niet werken en zij hebben geen geld. Het aanbod van Be’ad Chaïm om de lasten van een heel jaar verzorging van de baby over te nemen door het Operatie Mozes project, heeft zijn leven gered.

Maya is 22 jaar oud. Haar partner verliet haar toen zij de zwangerschap ontdekten. Moedig koos Maya voor het leven van haar baby en besloot daar zelf voor te zorgen. Haar partner kwam terug, deed haar een huwelijksaanzoek en zij trouwden twee maanden geleden. Hun dochter zal volgende maand geboren worden.
Het is een eer voor ons om deze kostbare vrouwen te mogen helpen, die ondanks moeilijke omstandigheden LEVEN voor hun kinderen kozen. Ik ben U, onze partners, erg dankbaar, want jullie maken het ons mogelijk om vrouwen met ongewenste zwangerschappen nieuwe hoop, praktische hulp en steun te geven.

In augustus hebben we een loopbaan adviseur gevraagd hier op kantoor moeders te komen helpen. Moeders die geïnteresseerd zijn in hoe je je moet bewegen op de arbeidsmarkt om aan een baan te komen. Om je te verdiepen in de keuzes die er zijn in de veranderende wereld. De meeste vrouwen hebben zich daar nooit in verdiept en alleen maar gekeken naar baantjes waar ze wat kunnen verdienen. Met hulp van de adviseur kwamen ze erachter wat ze leuk vinden (bijv. bakken – en hoe je een cursus zou kunnen volgen). De adviseur heeft aangeboden om ze te blijven helpen.

In september zullen we hetzelfde gaan doen voor de moeders in Be’er Sheva.

In 2018 vonden er meer dan 800 abortussen plaats in het leger, ondanks dat het leger 1,2 miljoen dollar per jaar uitgeeft aan anticonceptiepillen en de zeer dure “morning-afterpil”. Het blijkt dat er ook veel abortussen in het niet-geregistreerde abortuscircuit plaatsvinden. Een aantal rabbi’s hebben daarop een brief aan premier Netanyahu en de Opperbevelhebber geschreven met de titel ‘Heiligheid in het kamp – een noodzakelijke veiligheid’.

Be’ad Chaïm zal de betrokkenen een aantal suggesties doen en proberen om met de zwangere soldaten in gesprek te komen en ze van een boekje te voorzien met daarin de mogelijkheden die er zijn zoals; Wat voor een hulp is er mogelijk en wat zijn de gevolgen van een abortus.

Een moeder geeft meer om het leven van haar kind dan om haar eigen leven. De ware moeder is bereid om een offer te brengen om haar kind te beschermen. De moeders in deze nieuwsbrief hebben ervoor gekozen om iets op te offeren, zodat hun kinderen kunnen leven.

Volhardende Moeder:
Itay vierde zijn eerste verjaardag in juni. Omdat het leek alsof hij wat achter liep in zijn ontwikkeling, kreeg hij verschillende onderzoeken. Zijn moeder Alina is niet bezorgd, want zij denkt dat zijn gedrag bij zijn leeftijd hoort, in tegenstelling tot haar twee oudere kinderen, waarvan er één autisme heeft en de andere ernstige ontwikkelings- problemen.

Alina is sinds de geboorte van Itay thuisgebleven, maar is nu ingeschreven voor dagopvang in september, zodat zij weer terug kan naar haar werk. Zij deed schoonmaakwerk en dat wil zij weer gaan doen, maar zij wil ook verder. Dapper koos zij ervoor om een andere weg in te slaan en ze is boekhouding gaan studeren. Een deel van de kosten heeft zij al geregeld en zij hoopt nu om te kunnen gaan werken om daarvan de rest van haar studie te kunnen betalen. Zij weet dat het zowel financieel als praktisch een uitdaging zal zijn om een moeder van drie kinderen te zijn, waarvan er twee bijzondere noden hebben. Maar toch heeft zij hoop voor de toekomst.

Naar alle artikelen