Beit Hayeshua | Als broeders eensgezind samenwonen…

Beste broeders en zusters,

Heel erg bedankt voor uw gebeden en steun. De afgelopen periode is een heftige tijd geweest in het leven van velen. De oorlog die in Oekraïne uitbrak heeft ons leven op veel manieren geraakt. We bidden voor vrede in Oekraïne en voor de eeuwige redding van de mensen. We bidden ook dat de Aliyah doorgaat zoals God heeft beloofd om Zijn volk terug naar huis te brengen, naar Israël. Een paar weken na het uitbreken van de oorlog stuurden we een team van drie broeders om vluchtelingen te helpen ontsnappen uit Oekraïne. De broers voegden zich bij een messiaans team in Duitsland dat vluchtelingen op vele praktische manieren hielp. Allereerst was hun missie om voor mensen te bidden en hen te vertellen over Gods liefde en de Joden aan te moedigen om naar huis te komen in Israël. “Zij zullen komen met geween, en met smekingen zal Ik hen leiden…” (Jer.31:9).

Doopviering

In Tel Aviv hebben onze straatacties hun vruchten afgeworpen en nieuwe cliënten zijn in het programma opgenomen. Toen de Israëlische regering de covid-beperkingen versoepelde, konden we eindelijk de deuren van het outreach-centrum openen en op vrijdagochtend ook mensen in het gebouw eten geven. Het afkickcentrum in Jeruzalem zit vol en enkele broeders hebben zich laten dopen. Een van hen is Ahmad een gelovige met een moslimachtergrond. Tijdens Pesach hebben we de doopviering bij de Jordaan georganiseerd. We herdachten de bevrijding uit de slavernij in Egypte en de geestelijke slavernij van onze zonden.

Psalm 133 in de praktijk

De mannen in het huis vertegenwoordigen verschillende voormalige Sovjetstaten – Rusland, Oekraïne, Dagestan, Kirgizië, de Krim, Kazachstan, Turkmenistan – en Israël – een Jood en een Arabier. We hebben ook andere broeders uit Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Moldavië en Oezbekistan. We praten niet over politiek, maar begrijpen dat wat de Sovjet-Unie niet heeft gedaan, de Heere Yeshua heeft vervuld. Hij heeft ons tot ware broeders in Christus gemaakt. We hebben ook onze nieuwe identiteit als Joden en Israëli’s begrepen. Zelfs degenen onder ons die geen Joodse wortels hebben, voelen een sterke band met deze cultuur. We zijn één en bidden dat de Russische en Oekraïense broeders hoe dan ook één mogen zijn. “Zie, hoe goed en hoe lieflijk is het dat broeders ook eensgezind samenwonen. (Ps. 133:1).

Alle eer aan God

Sommige van onze broeders hebben af en toe in de beveiliging gewerkt. In het begin van de ramadan werden we geroepen om te werken in de Mamilla Mall, naast de oude stad. Veel winkeliers en hun medewerkers maken zich niet alleen zorgen over dieven, maar vooral over de huidige veiligheidssituatie. Toen ze me zonder wapen buiten de winkel zagen staan, zeiden ze tegen me “Kol ha’kavod lecha” – het betekent “Alle eer aan jou”. Ik antwoordde hen “Kol ha’kavod le”Elohim” – het betekent “Alle eer aan God”. Toen ze “Alle eer aan u” bleven herhalen, zei ik tegen hen: “Alle eer aan God die in mij is”. Veel mensen in Israël, zowel religieus als niet-religieus, zijn echt bang vanwege de huidige terreurgolf. Ze voelen de kracht van gebeden. Dit is ook een goed moment om met hen te praten over de Vredevorst. Als we met mensen praten en voor hen bidden, houden we het volgende Bijbelvers in gedachten: Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten. Efeze 6:12

Gebedspunten

1) Redding van Joden en Arabieren in Israël en de naties

2) Outreaches in Tel Aviv op maandag en vrijdag

3) Het rehabilitatiehuis – rehabilitanten en counselors

4) Gezinnen – echtgenotes en de twee pasgeboren babymeisjes

5) Bijbelschool op zondag – docenten en studenten

6) Onze dochtergemeente in het Verre Oosten van Rusland

7) Vluchtelingen en nieuwe immigranten uit Oekraïne

Nogmaals hartelijk dank voor uw partnerschap. Dit jaar hebben we de dood en opstanding van onze Heere Yeshua vieren op hetzelfde moment herdacht met de Joodse Pesach-feestdagen. Onze Heere is opgestaan en heeft Zijn volk bevrijd. Ik wens jullie allemaal Chag Pesach Sameach!

Gods zegen uit Jerusalem,

Broeder Oleg en het Beit HaYeshua team