CASPARI CENTER

We kijken terug op een heel bijzonder jaar. Een jaar dat niemand zich had kunnen voorstellen. We weten nu dat vanaf Rosh Hashana, het nieuwe jaar, tot Soekot, het Loofhuttenfeest het land gedurende 3 weken gesloten zal zijn. Ondanks de afsluiting stonden er overal in Israël kleine tentjes waar de Israëli’s de omzwervingen van de Israëlieten in de woestijn herdenken.
Vanaf eind oktober gaat het land langzaam weer open. Het personeel en ik zijn blij dat we weer naar kantoor kunnen. Helaas is het nog niet toegestaan om publiek te ontvangen.

In dit alles behouden we ons vertrouwen in God. We weten dat Hij bij ons is door deze pandemie heen. Dat Hij ons de kracht en wijsheid zal geven die nodig zijn om de uitdagingen die zullen komen het hoofd te bieden. We bidden dat Hij deze unieke situatie zal gebruiken om ons te versterken en te vormen. Nog even terugkomend op het Loofhuttenfeest, in het Jodendom, symboliseert de loofhut de kwetsbaarheid van het leven. Als er één ding duidelijk is geworden tijdens deze onverwachte pandemie, dan is het hoe kwetsbaar ons leven is, en dat de stabiliteit in dit leven is te vinden in God. Onze zogenaamde loofhut is geschokt door de storm van het virus, maar we kunnen nog steeds terecht bij God voor al onze behoeften. Ondanks deze surreële situatie zetten we ons werk zo goed mogelijk voort. Onze Eerste Israël Bijbelschool, is uitgesteld tot januari 2021 en dan hopen we dat het weer mogelijk zal zijn om internationale studenten hier in het Caspari Center te verwelkomen.

We willen u ook vragen om samen met ons te bidden voor een nieuwe vrijwilliger. We kunnen niet inschatten wanneer een nieuw iemand het land in mag, maar bid dat de Heere ons de juiste persoon zal sturen nu onze huidige vrijwilliger, Matti, vertrekt.

We zijn u, onze trouwe supporters, dankbaar. Zonder uw donaties en gebeden zouden we niet kunnen doen wat we doen.
In Jezus, Elizabeth E. Levy, Caspari Center

Naar alle artikelen