CASPARI CENTER

Hoewel we bekend waren met de ‘zwarte dood’ (de pest, de grootste pandemie in de geschiedenis) en de Spaanse griep honderd jaar geleden waren we er niet op voorbereid dat een pandemie ons weer zou kunnen raken. Onze woordenschat is verrijkt met lockdown, gezichtsmasker, quarantaine, isolatie, sociale afstand om er maar een paar te noemen. We mogen dankbaar zijn dat hier in Israël het dagelijkse dodental gestaag minder wordt.
Nadat alles afgesloten was op Memorial Day en Independence Day gaat alles langzaam aan weer open. Maar, de naweeën tonen een onaangenaam beeld. Ongeveer een miljoen werkelozen, veel kleine bedrijven op de rand van een faillissement en een economie die voor een groot deel is gebaseerd op toerisme … maar zonder toeristen. Het is nog te vroeg om te speken over een recessie of depressie. Wat we wel kunnen constateren is dat Caspari, zoals zo veel anderen, wakker wordt op de rand van een financiële crisis omdat onze belangrijkste donoren hun steun grotendeels hebben stopgezet.
Aan de andere kant zijn we dankbaar dat de staf gezond is en van huis uit heeft kunnen werken. We zijn nu klaar met het interviewen van plaatselijke Messiaanse gemeenten voor de update van het boek ‘Feiten en Mythen over de Messiaanse gemeenten in Israël’. Een nieuwe uitgave van het blad Miskan is klaar om te versturen. De online opleiding voor zondagsschoolonderwijzers en ouders is al die tijd gewoon doorgegaan via Zoom. Helaas kunnen we nog geen plannen maken om onze bijeenkomsten, vergaderingen en seminars te beginnen omdat er nog steeds niet meer dan 10 mensen mogen samenkomen.
Maar bid voor ons en waar mogelijk steun ons. Dat stellen we zeer op prijs en intussen gaan wij door met het werk dat God aan ons heeft toevertrouwd. Hij is niet verrast door deze situatie en zal alle dingen voor hen die Hem liefhebben en geroepen zijn ten goede gebruiken. Daar geloven we in en vertrouwen we op voor u en voor ons.
Elisabeth E. Levy

Naar alle artikelen