EBENEZER HOME

Hallo, ik ben Ilana Phelpsen ik ben de maatschappelijk werker van Ebenezer Home. Mijn man Daniel ging direct na ons huwelijk bij het onderhoudsteam werken. We voelen ons allebei enorm bevoorrecht dat we deel uit maken van de Ebenezer-familie! Het is mijn taak om de nieuwsbrief te maken nu Christie onlangs is vertrokken.
In het licht van de wereldwijde verspreiding van het coronavirus vragen velen hoe het hier gaat.
Natalie deelt de gevoelens van veel van de bewoners als ze zegt: “Ik mag melden dat het moreel hoog is, de medewerkers en bewoners voelen zich nog meer een hechte familie en we doen allemaal ons best om gezond te blijven! De bewoners nemen er elke dag hun gemak van en blijven bidden. De gevoelens van velen is: “Hoewel er een aantal uitdagingen zijn in het gemeenschapsleven, heb ik het geluk dat ik andere broeders en zusters in de Heere heb met wie ik gemeenschap kan hebben. Daarnaast hebben we mogelijkheden om deel te nemen aan de groepsactiviteiten bij Ebenezer die nog voor ons beschikbaar zijn. Als klap op de vuurpijl hebben we hier enkele muzikale evenementen gehad van getalenteerde mensen bij Ebenezer! Ik dank onze Heere dat ik veel gemoedsrust ervaar en een bron van bemoediging en hoop kan zijn voor anderen in het Home.”
Familieleden en vrienden mogen het Huis niet bezoeken en dat weegt zwaar. Maar de bewoners erkennen de zegen van elkaars gezelschap. Ruth, die hier pas een paar maanden is zegt: “Dit is niet zoals een Bed and Breakfast. Het is meer bij een fijne familie komen die niet alleen samenwoont maar ook voor elkaar zorgt. Het personeel is er in alle omstandigheden voor ons en heeft ons door hun voortdurende waakzaamheid vrijgehouden van de infectie.”
We hebben geworsteld met het feit dat we niet in staat waren om fysiek bij elkaar komen om het Pascha te vieren met familie en vrienden. Maar veel bewoners hebben mij verteld wat een kans we dit jaar hebben gekregen. Zonder alle drukte van de voorbereidingen voor het Pascha met ontvangsten of het ergens bij te wonen, roept God ons op tot kalmte, rust, om voorbede te doen voor onze natie en de wereld, en te mediteren over Zijn ontzagwekkende redding. Rond Pasen leek het hier in Israël wel een beetje op de stilte die er was in het land Gosen op de avond voor Pasen. Laten we hopen dat veel huishoudens zullen erkennen dat Jezus het ware Paaslam is!
De staf en de bewoners van Ebenezer zijn er aan gewend geraakt om een masker te dragen. Dat is niet fijn voor de staf en ook niet voor de bewoners die slecht horen want zij hebben dan moeilijkheden om het te verstaan als ze ook niet kunnen liplezen.
Drie stafleden moesten naar hun eigen land terugkeren en drie die zouden komen deze maand konden dat niet. Deze vermindering van de mankracht mat de resterende staf af en veroorzaakt spanningen.
Ik veronderstel dat ook u wordt geconfronteerd met nieuwe en uitdagende situaties als gevolg van de pandemie van het coronavirus. Bedankt dat u de tijd genomen hebt om de nieuwsbrief te lezen en voor ons te bidden. Wilt u dat blijven doen? Met name voor de staf, de bewoners, en de families die niet op bezoek mogen komen en daarnaast dat de voorzieningen voor de Huis, in het licht van de wereldwijde economische onzekerheden, door mogen blijven gaan.

Naar alle artikelen