EBENEZER HOME

Hier ben ik weer, Ilana, om namens onze bewoners en medewerkers verslag uit te brengen. Sinds we voor het laatst schreven, is Israël de tweede golf van het Covid-19-virus ingegaan. Zoals voorspeld heeft deze golf de eerste ver overtroffen in aantal besmettingsgevallen en in sterfgevallen. Geprezen zij God, het Huis zelf is vrij gebleven van het virus! De personeelsleden worden wekelijks op het virus getest en de bewoners worden aangemoedigd om het huis alleen te verlaten voor zeer noodzakelijke medische afspraken. De werksfeer in het Huis is intens en bij iedereen is er een groot verantwoordelijkheidsgevoel. In de afgelopen maanden zijn er twee bewoners naar de Heere gegaan en we hebben vier nieuwe bewoners in het Huis ontvangen. Er was veel spanning omdat verschillende van onze vrijwilligers uit het buitenland ons land moesten verlaten en we geen nieuwe vrijwilligers hebben kunnen ontvangen. Aan de andere kant zijn we erg dankbaar voor een nieuwe werkster op onze verpleegafdeling en voor de studenten die hebben geholpen de hiaten op te vullen. Er is geen ontkomen aan de intensiteit van de voortdurende politieke en veiligheidsspanningen in het binnen- en buitenland en aan de realiteit dat “het deksel elk moment van de pot kan vliegen”. Wij als werknemers ervaren extra stress, omdat we ernaar streven onszelf gezond te houden en onze bewoners te ondersteunen bij het omgaan met de gevolgen de beperkingen.

De vrijwilligers eten niet meer met de bewoners. De bewoners die doorlopende verpleging nodig hebben eten niet meer in de eetzaal maar op hun eigen verdieping. Een aantal van de wekelijkse activiteiten is geannuleerd om het aantal vrijwilligers, dat van buitenaf komt en op meerdere plaatsen werkt, te minimaliseren. Familieleden mogen de bewoners bezoeken, maar elk bezoek moet strikt volgens de overheidsbeperkingen worden gepland en uitgevoerd. We passen ons dienovereenkomstig aan, maar deze veranderingen hebben wel het gastvrije, familiale karakter van het tehuis veranderd.
Dankzij al het gebed in het Huis en van over de hele wereld ervaren we een ongelooflijke hoeveelheid van Gods genade en gunst gedurende dit uitdagende seizoen. De bewoners en arbeiders zijn opofferend en innovatief. De vrijwilligers vinden ongekende manieren om een handje te helpen en zijn heel flexibel en de bewoners helpen ons door hun voortdurende voorbede. Ze zijn vervuld met de vreugde en de vrede van de Heere en staan standvastig tegenover deze ongemakkelijke en moeilijke realiteit. Ik voel me nederig als ik de bewoners ontmoet en zie hoe de Heere dit seizoen gebruikt om ze nog meer te polijsten!

Naar alle artikelen