Ebenezer Home | Update verbouwing

Shalom beste vrienden,

Het is moeilijk te geloven dat er meer dan een half jaar is verstreken… We zouden ongeveer een maand geleden een nieuwsbrief publiceren, maar met alle taken en uitdagingen hadden we niet eens in de gaten hoe snel de tijd ging.

Velen van jullie vragen zich waarschijnlijk af hoe het zit met de voortgang van de renovatie- en bouwplannen. Het plan staat nog steeds overeind, maar we hebben te maken met een juridische kwestie met betrekking tot eigendom van de grond; zonder de oplossing van deze kwestie kunnen we niet beginnen met het investeren van zoveel geld. De zaak is oplosbaar, maar bureaucratie kost tijd. Hoe frustrerend het ook is, we geloven dat God deze tijd gebruikt zodat  alles uiteindelijk in ons voordeel zal uitpakken. Intussen hebben we niet stilgezeten. De afgelopen maanden hebben we een aantal belangrijke projecten uitgevoerd die niet konden wachten tot we met de renovaties beginnen, zoals de installatie van branddeuren, een nieuw geavanceerd verpleegoproepsysteem en de aankoop van nieuwe diepvrieskasten voor de keuken. Op dit moment installeren we een nieuwe toegangsdeur die voldoet aan de eisen van de brandweer en reddingsdiensten. In al deze projecten hebben we rekening gehouden met de toekomstige veranderingen die tijdens de renovatie van het gebouw zullen worden doorgevoerd.

Bovendien is David Phillips, die onze Maintenance Manager was, sinds het begin van het jaar ‘Operations Manager’ en hij is degene die in contact staat met iedereen die trouw doneert aan het huis. Zijn plaats is ingenomen door Tony Khoury, die een professionele achtergrond en jarenlange ervaring in onderhoud heeft.

Terwijl we deze regels schrijven, verwachten we drie nieuwe vrijwilligers (twee uit Duitsland en één uit de VS) die Emma, Katarina en Jenny zullen vervangen die ons niet lang geleden hebben verlaten na ons trouw hebben gediend.

We verwachten de komende dagen ook een nieuwe bewoner. In de afgelopen twee jaar hebben we veel verzoeken ontvangen van mensen die graag in het huis willen komen wonen, en ons gebed is dat we na de renovaties en gebouwwijzigingen meer mensen kunnen ontvangen. De meeste van onze bewoners brengen tussen een vijfde en een kwart van hun leven door in het huis en we zullen met u het getuigenis van Tsnua delen, ze is al 24 jaar in het huis!

Wij bidden God:

– om over onze bewoners te blijven waken en hen te beschermen tegen het coronavirus;

– voor de projecten die we hebben genoemd en wat we al hebben kunnen doen tijdens de wachttijd tot de bouw begint;

– voor de nieuwe vrijwilligers en de nieuwe bewoner die zullen komen.

We danken God:

– voor het renovatie- en bouwproject. Moge God in Zijn soevereiniteit ons helpen om de juridische kwestie op te lossen.

– voor blijvende bescherming en gezondheid voor onze bewoners, evenals mentale veerkracht voor de werknemers en vrijwilligers;

– voor aankomende veranderingen in het beheer van het huis.

Inderdaad, tot nu toe heeft de Heere ons geholpen!

Johnny en Shoshana Khoury