EBENEZER HOME

Nu ruim een jaar geleden kregen we toestemming om jonge Israëli’s in ons huis hun vervangende militaire dienst te laten vervullen. Dit is er voor jonge mensen die om één of andere reden hun reguliere dienstplicht niet kunnen doen. Snel daarna kwam Abigail om ons te komen helpen.

Ze ging al snel deel uit maken van ons Huis. De bewoners keken er iedere keer naar uit als ze arriveerde met een vrolijk ‘shalom’ en ‘hoe gaat het met u?’ Gedurende het jaar dat ze bij ons was hielp ze in de verpleging, ging naar het laboratorium en de apotheek; was betrokken bij het regelen van interactieve spelletjes, interessante films, uitjes en nog veel meer; zoals het één-op- één tijd doorbrengen met de bewoners – zomaar een paar dingen die ze deed gedurende dat jaar dat ze bij ons was. Ze straalt vreugde uit, altijd met een glimlach op haar gezicht. Het Huis is een heel andere omgeving dan waarin ze zich gewoonlijk begeeft. Ze had even tijd nodig om de verschillende uitdagingen te overwinnen. De bewoners ontvingen haar met open armen en toonden veel liefde en warmte zegt Abigail – “Het zijn net mijn grootouders en ik zal nooit het plezier dat we met elkaar hadden vergeten”.
Ze raakte bevriend met onze vrijwilligers en had ook met hen een geweldige tijd. Het was heel leuk om andere culturen te leren kennen en verschillende soorten maaltijden voor elkaar te koken. Abigail hoorde over de Kerst- en de Oudejaarsvieringen. De vrijwilligers brachten een weekend bij haar door en gingen mee naar de dienst op Shabbat. Abigail verteld dat ze veel mooie herinneringen heeft aan het jaar dat ze bij ons was. Andersom maakte zij zich ook geliefd bij ons. Op haar afscheidspartijtje gaf ze iedere bewoner een foto van een onvergetelijk moment dat ze samen hadden gedeeld. De tranen stonden in de ogen van de mensen en men gaf haar, en haar familie die ook waren gekomen, heel wat knuffels. Het jaar samenvattend zei ze ‘dat het een uitdaging, een voorrecht en een zegen was om in Ebenezer Home te mogen dienen en dat het zeker een ervaring was die haar heeft gevormd. We bidden voor zegen voor haar op haar verdere levensweg!

Naar alle artikelen