HAGEFEN PUBLISHING

Om deze gebedsbrief te beginnen met de woorden: “Dit was een jaar zonder weerga”, zou een cliché zijn, hoewel het wel zeer nauwkeurig zou zijn. Ik zou willen beginnen met te zeggen dat “God zijn geschenk van genade en barmhartigheid vaak verpakt in uitdagingen en moeilijkheden.” Voor de eindejaarssamenvatting van dit “ongekende jaar” zou dat een correctere manier zijn om het voorbijgaande jaar te beschrijven. De eerste gevallen van Covid-19 bereikten de wereld op verschillende tijdstippen in de eerste drie maanden van 2020. Langzaam maar zeker werden de impact en de schade ervan op bijna elk gebied van het leven gevoeld. Het begon met het toenemende en ontmoedigende aantal nieuwe besmettingen van het virus elke dag. Een lange tijd en zelfs vandaag de dag begint het nieuws vaak met het aantal nieuwe gevallen, het aantal mensen in kritieke toestand en het aantal overleden mensen. Maar er is ook leven te midden van Covid-19 en al zijn uitdagingen .Terwijl de westerse wereld een ongebruikelijke kerst vierde, hebben we hier in Israël zojuist Hanukah gevierd, het feest van de inwijding van de tempel. Het Hebreeuwse woord “Hanukah” betekent letterlijk toewijding. Het is een goede herinnering dat God niet alleen wonderen blijft doen, maar dat we leven in een tijdperk waarin het licht van Christus blijft schijnen in alle uithoeken van de wereld, zelfs in ons kleine hoekje van HaGefen Publishing. Door de genade van God, gaat het werk door, aangezien ons personeelsbestand onder de tien blijft is het gemakkelijk om de sociale afstand te houden in het kantoor. Er is meestal wel iemand op kantoor, hoewel een aantal van onze medewerkers liever vanuit huis werkt. We hebben kunnen vertalen, redigeren, proeflezen, publiceren en ook evangeliseren. In deze tijden moeten we creatiever zijn met hoe we anderen moeten bereiken. Velen zijn met hun kinderen thuis opgesloten sinds een groot deel van het lesgeven in de klas werd omgezet in Zoom-onderwijs. Dankzij een paar organisaties, die door hun donaties de kosten van enkele boeken voor ons dekten, konden we boekbundels verzenden via huis-aan-huisbezorgdiensten. Dit was het moment voor ons om ouders te helpen bij hun nieuwe taak om de kinderen thuis bezig te houden. Boeken en kleurboeken komen goed van pas! We heb een stijging in de vraag naar onze boeken. Het afgelopen jaar hebben we ongeveer 2300 items verkocht en nog 1500 gratis boeken uitgegeven. Deze stijging is er ondanks het feit dat er geen conferenties in Israël waren en David niet naar het buitenland kon reizen. Ook is de verkoop via onze website gestegen met 33% in vergelijking met 21% het jaar daarvoor.

Vruchten die uit quarantaine voortkwamen
We publiceerden zeven boeken en zetten vier boeken om in E-boeken, waaronder het volledig geïllustreerde eerste deel van HaEdut “the Torah”. Het wordt al verkocht in de 6 populairste seculiere Israëlische webwinkels voor E-books. Eind 2019 lanceerden we een gratis app (voor zowel Android als Apple) om de Oud Testamentische tekst in de Edut-versie van HaGefen te lezen, parallel met de Masoretische tekst, ESV en de Russische Synodale versie. Het kwam begin 2020 op de markt, weken voordat door het Coronavirus alles op slot ging. De HaEdut tekst is ook geïntegreerd in de Bijbel App van het Israel College of the Bible, als onderdeel van onze samenwerking. We werken ook samen met ICB aan een groot kerkgeschiedenisboek. We blijven een set theologische boeken leveren voor beginnende persoonlijke bibliotheken en verschillende kerken.

David had het behoorlijk druk in de gemeente, maar het feit dat hij niet kon reizen zorgde weer voor nieuwe mogelijkheden. Hij was betrokken bij persoonlijk discipelschap met jonge mannen, ook buiten de Grace and Truth kerk. Hij blijft ook leiding geven aan de gemeenschap van gereformeerde predikanten, waar negen kerken nu lid van zijn. Het eerste Messiaanse Academische Onderzoekscentrum, genaamd Tzur Instituut, werd opgericht. David was een van de drie oprichters. Hij blijft ook in het bestuur van de nationale predikanten en kerkenraadsleden. Door Covid 19 werd lesgeven op afstand actueel. Zoom werd een stralende ster in veel gezinnen. De Heere voorzag David van een paar lesmogelijkheden in verschillende landen, en ook radio- en FB-interviews in verschillende landen.
Tot slot kreeg hij de gelegenheid om de Hebreeuwse versie van het boek, “Het evangelie volgens God” van dr. John MacArthur, te presenteren tijdens de twee zondagochtend diensten waar ongeveer 8.000 mensen naar keken.

Het “project” van onze kantoren verloopt goed, maar niet zonder uitdagingen. We zijn dankbaar dat er goede vorderingen zijn in het proces. We hopen het snel af te ronden en de kantoren naar de kerklocatie te verhuizen. In onze laatste gebedsbrief noemden we dat we $110.000 moesten inzamelen. Dankzij u hoeven we nu nog maar $15.000 op te halen voor het kantoormeubilair. Bid alstublieft dat het project volgens plan mag verlopen en dat het laatste deel van de financiën binnenkomt. We kijken allemaal uit naar de upgrade van onze kantoren. De afgelopen drie maanden zijn de deuren van ons kerkgebouw het grootste deel van de dag open geweest voor de verschillende aannemers die in de kelder hebben gewerkt om kantoorruimte voor te bereiden voor HaGefen Publishing. Het plan was om van het gebouw een centrum te maken dat zeven dagen per week actief open is, niet slechts één keer per week. Onderdeel van dat plan was om kantoorruimtes te hebben die kunnen worden verhuurd aan christelijke organisaties naast het gebruik van het gebouw voor het kerkpersoneel. Ongeveer drie jaar geleden besloot het bestuur van HaGefen de kantoren naar het kerkgebouw te verhuizen zodra de kerk haar definitieve verblijfsvergunning had gekregen. Dat gebeurde afgelopen oktober. Hier kunnen zowel de kerk als Hagefen van profiteren. Hagefen zou een mooier kantoor verkrijgen en de kerk zou weer profiteren van de kantoorruimte. Bijvoorbeeld; de kerkaccountant kan nu de kantoren in de kelder gebruiken. Maar het zou ook ten goede komen aan het personeel van HaGefen die daar kunnen werken en bovendien huur gaan betalen aan de kerk. Belangrijker nog, het gebouw zou een centrum voor gereformeerde theologie voor de komende jaren kunnen worden. Dat is de reden dat er een kerkbibliotheek komt. En in de nieuwe kantoren komt er een 12-persoons conferentiecentrum met een smart tv die ook gebruikt kan worden voor afstandsonderwijs.

Onze recente projecten
‘Seksuele onthouding’ door Tim Challies, ‘Een Man van smarten’ door Ari Schot en ‘Brieven uit de hel’ door C. S. Lewis zijn onlangs gepubliceerd. De meeste van de 500 gedrukte exemplaren van Sexual Detox zijn in een maand tijd verspreid! We hopen dat tegen het einde van het jaar nog twee boeken, ‘Coronavirus’ en ‘Christus’ van John Piper en het kinderboek, ‘Jona and the Ninevieten’, gedrukt zullen worden. Er zijn negen andere projecten in verschillende stadia van het werk. Deze zouden moeten worden gepubliceerd in 2021. We zitten op een leercurve met de ondertiteling van onze lesvideo’s. Dit is een deel van onze basis die we hopen toe te voegen aan ons arsenaal aan boeken.
Op 8 december voltooide David het vierde en laatste semester van zijn studie doctoraal voor pastorale zorg, met een gemiddelde van 98 procent! Hij is al begonnen aan zijn proefschrift, ‘Christus prediken vanuit de kleine profeten’. Als alles gaat volgens schema, studeert hij af in mei 2022.

Naar alle artikelen