KEHILAT HADERECH

Het zijn spannende tijden, men sluit zich op in huis en men is bang om naar buiten te gaan waar men het virus zou kunnen oplopen. Ook wij gelovigen moeten de instructies van de overheid volgen. Daarnaast moeten we ook Zijn licht laten zien en Zijn evangelie verkondigen aan de hongerigen en verlorenen. Een paar weken geleden mochten er nog 100 mensen samenkomen, dus deelden we de gemeente in tweeën en hadden we twee diensten. We zonden daarnaast deze diensten ook online uit voor hen die niet konden komen. Een paar dagen later veranderde het al weer en mochten er nog maar 10 mensen bij elkaar komen. Dat was heel verdrietig voor een jong stelletje uit de gemeente omdat ze hun trouwerij daardoor moesten afzeggen, maar we besloten om een ‘snel huwelijk’ te arrangeren met een paar mensen op de parkeerplaats van onze gemeente. Wat was dat een mooie avond! Vervolgens hadden ook wij een dienst zonder aanwezigen die we via YouTube uitgezonden hebben. Dit is de nieuwe realiteit en het kan nog erger worden, maar dan zullen we de preken vanuit het huis van de voorganger uitzenden. Het Woord van God moet voortgang hebben wat er ook gebeurt.

Het was de bedoeling om 80 voedselpakketten uit te delen aan de armen in de stad voor Pasen, wat mogelijk is gemaakt door een genereuze donor. Maar nu heeft de gemeente gevraagd of we er nog 80 uit kunnen delen als gevolg van de pandemie. Bid dat er meer deuren zullen opengaan waardoor we meer vrijwilligers zullen krijgen om hier bij te helpen en om zo Zijn licht te laten schijnen.

Blijf alstublieft ook bidden voor onze politieke situatie – Israël heeft nog steeds geen regering en met deze Corona pandemie kan het op vele manieren op een catastrofe uitlopen.

Naar alle artikelen