KEHILAT HASDEY YESHUA

Ana’s moeder lag op sterven. Ze was geëmigreerd naar Israël en geloofde oprecht in Jezus. Ze had geen familie hier maar wilde er zeker van zijn dat haar kinderen in een Messiaans weeshuis zouden worden grootgebracht. Ana’s vader had ernstige verslavingsproblemen en kon niet voor de kinderen zorgen. Een vrouw uit onze gemeente nam Ana op en bracht haar groot alsof het haar eigen dochter was. Toen Ana in militaire dienst ging (en dus de wereld in), deed ze dat ook voluit. Niemand hoorde lange tijde wat van haar. Maar we bleven voor haar bidden. Plotseling, zoals de verloren zoon, kwam ze bij haar positieven en keerde terug in berouw en geestelijke honger. Bid voor Ana dat ze stevig gevestigd wordt in haar geloof!

Ernesto en zijn familie komen, net zoals Ana’s moeder, ook uit een Spaanssprekend land. Zijn vader bezoekt sinds een aantal jaren regelmatig onze gemeente. Ernesto toonde, zoals zoveel tieners, weinig interesse in geestelijke zaken. En toen moest ook hij in dienst. Dat is op vele manieren een uitdaging. Jonge mensen verlaten de omgeving en de leiding van hun ouders. Er zijn er die in een gelovig gezin zijn opgevoed maar daarvan vervreemden. Ernesto’s vader bad trouw voor hem, thuis en in de gemeente. En er kwam een doorbraak. Plotseling zei Ernesto dat hij, als hij uit het leger komt (dat is al spoedig!) oprecht de Heere wil gaan dienen in de gemeente. Bid a.u.b. voor hem!

Rodrigo, 35 jaar oud, deed in zijn jonge jaren mee aan de Messiaanse jongerenactiviteiten. Hij kwam uit een gelovige familie en gaf zich al op jonge leeftijd over aan de Heere. Hij werd majoor in de Israëlische luchtmacht en deed het uitmuntend. Hij was echt een licht dat schijnt in een duistere plaats. Hij trouwde met Sophie en ze kregen 2 kinderen. Toen sloeg het noodlot toe! Ze reden op de snelweg toen Sophie zei dat de baby gevoed moest worden. Ze gingen opzij de vluchtstrook op om baby Itai uit zijn stoeltje te halen. Op exact hetzelfde moment stak een vrachtwagenchauffeur, die daar ook reed, een sigaret aan die op de grond viel. Volgens zijn verklaring bukte hij zich om de sigaret op te rapen en verloor hij de macht over zijn stuur. De wagen ging slingeren en boorde zich in de achterkant van Rodrigo’s auto. Sophie en Itai stierven ter plekke, Rodrigo een week later. Alleen het meisje Ruthie ontkwam redelijk ongedeerd. Maar in dit onuitsprekelijke verdriet wordt God verheerlijkt. Er waren wel 1000 mensen op de begrafenis, veel luchtmachtpersoneel en officieren. Ze wisten wat zijn leven inhield en nu hoorden ze ook de boodschap van Jezus. Van Jezus die het eeuwige leven schenkt. Een officier uit het leger sprak over Rodrigo als iemand die goed voor zijn gezin zorgde en zichzelf altijd op de laatste plaats zette. Hij zei dat het leger altijd voor Ruthie zal zorgen. Wat een getuigenis. Op verzoek van de familie doneerde Rodrigo zijn organen waardoor hij in zijn dood lichamelijk leven gaf aan vier mensen. Bid dat er vrucht voortvloeit uit deze tragedie. Wilt u bidden voor de verkiezingen op 17 september. Er is een doorbraak nodig. Een grondige verandering in de regering. Een regering die toestaat dat Messiaanse Joden naar Israël kunnen komen en dat steden als Arad kunnen bloeien. En bid om wijsheid voor burgemeester Nisan om om te gaan met deze onstabiele situatie, ook wat betreft de problemen rondom de Gur.

Update van de Bedoeïenen
Fatma bezocht onze vrouwenvereniging. Op een nacht had ze een droom. Een Man door licht omgeven riep haar toe om naar Hem toe te komen. Ze was bang maar Hij stelde haar gerust. Hij spoorde haar aan om naar het raam te komen en naar buiten te kijken. Wat ze zag was een grote brand en ze werd doodsbang. Hij zei dat ze naar Hem moest toekomen en dat ze dan niet in het vuur zou verbranden. De leiding legde haar uit dat dit een boodschap van Jezus was om zich bij Zijn Koninkrijk aan te sluiten en niet bij het koninkrijk van donkerheid en vuur. Fatima aarzelde, ze zei, ‘Ik weet niet hoe ik me bij jullie aan kan sluiten. Ik heb jullie, goede mensen, jarenlang niet vertrouwd en ik vond jullie ook niet echt aardig. Maar, op de een of andere manier, zal ik me wel bij jullie aansluiten. De vrouwen proberen nu ook vier andere stammen in de omgeving te bereiken. Er worden zaadjes geplant onder de jongeren daar. Humanitaire hulp in de vorm van voedsel en kleding is ook een manier om Jezus’ liefde bekend te maken.

Kehilat Hasdey Yeshua Arad, Israël

Naar alle artikelen