KEHILAT HASDEY YESHUA

Gila ontmoette Amira meerdere keren in de bus en ze voelde dat ze haar moest aanspreken. Amira was heel blij want ze werd gewoonlijk genegeerd. Ze vroeg Gila meteen om bij haar op bezoek te komen. Omdat die niet alleen wilde gaan nam ze Rina (een Bedoeïenenvrouw die ook voor ons werkt) mee. Wat ze bij Amira aantroffen was afschuwelijk. Ze leeft in vernederende omstandigheden. Ze is gescheiden. Haar man wilde gewoon een andere vrouw hebben, zoals zo velen van die mannen doen, dus parkeerde hij haar met haar zeven kinderen in een verwaarloosde hut op het terrein bij zijn ouders en weigert om haar naar behoren te onderhouden.
Toen Gila en Rina daar kwamen was het huis zo goed als leeg, er was geen eten en er stonden geen meubels. De ramen bestonden uit gaten in de muur. Ze waren er ondersteboven van en hebben haar geholpen om een groot deel van wat ze nodig had aan te schaffen.
Amira’s leven is moeilijk en gecompliceerd, maar Gila en Rina zullen er iedere week heengaan om haar Gods Woord te onderwijzen.
Amira woont in stadje vlak in de buurt waar de meeste inwoners, die aan de buitenkant Bedoeïenen en Moslims zijn, etnisch Joods zijn en hier naar toe gemigreerd zijn uit Hebron. Sommigen van hen praktiseren naast de Islam een oude vorm van Judaïsme dat totaal los staat van het modern Rabbinale Judaïsme. Het zijn dus echte verborgen Joden, maar God weet wie ze zijn. Bid voor hen.

We geven Engelse les aan de stam waar Hussain toe behoort. Hussain leert nu hoe hij een leerling van Jezus kan worden en bergt het Woord in zijn hart. De mensen die wekelijks naar het dorp komen om Engelse les te geven, geven hem godsdienstles en hij zit ook in een special klas om hem voor te bereiden om de doop.
Zoals we al eerder vertelden bezoeken een aantal nieuwe gelovigen regelmatig onze gemeente. Ons management team is begonnen met speciale lessen om ze te leren hoe ze met Jezus moeten wandelen en om ze voor te bereiden op de doop. We geloven dat de doop een cruciale stap in hun geestelijke ontwikkeling is, die hun bereidheid om de Heere te gehoorzamen en aan zichzelf te sterven weergeeft. Het zij allemaal jonge mensen vanuit verschillende achtergronden: een Russisch echtpaar, een Soedanees meisje, een jonge vrouw uit een Argentijnse familie, en Hussain de eerder genoemde Bedoeïen.

We zoeken nog steeds naar een vaste plek. Dankzij burgemeester Nissan wordt Arad steeds welvarender, veel bedrijven vestigen zich hier, waardoor er goede banen voor onze bewoners ontstaan. Maar, ondanks dat dit proces een ongelofelijke zegen is voor de stad, betekent het wel dat er steeds minder commerciële eigendommen beschikbaar zijn om of te kopen of te huren voor onze gemeente. We hebben daarom besloten om regelmatig door het hele industriële gebied te rijden om te kijken of er iets te koop staat wat voor ons geschikt is. We zijn al heel lang bezig maar we weten dat er op Gods tijd er iets voor ons beschikbaar zal komen.

Naar alle artikelen