KEHILAT HASDEY YESHUA – bovennatuurlijke bescherming

“…met een sterke hand, met een uitgestrekte arm en grote ontzagwekkende daden…” (Jeremia 32: 21)

Wat is er gebeurd…

Onze gemeente in Arad en alle Israëli’s kregen de schrik van hun leven, ‘s morgens vroeg op 14 April toen we werden aangevallen door Iran.

Het verhaal van een gemeentelid:

“Om 01.42 uur werden mijn man en ik uit bed geschud door een ‘red alert’-sirene. Gelukkig is onze veilige kamer in ons huis, op slechts een steenworp afstand van onze slaapkamer. Normaal gesproken hebben we in Arad anderhalve minuut om in onze veilige kamers te komen als er raketten uit Gaza komen, maar deze keer kwamen de luide knallen, de dreunen en het neerstorten vrijwel gelijktijdig. De eerste sirene werd gevolgd door nog twee sirene met tussenpozen van vijf minuten. We hadden geen idee wat er aan de hand was. Het klonk alsof onze stad werd gebombardeerd. Uiteindelijk, toen het lawaai ophield, waagden we ons uit de veilige kamer. Later kwamen we erachter dat wat we hoorden onderscheppingen waren, waarvan de meeste buiten het Israëlische luchtruim plaatsvonden. Hete, scherpe granaatscherven en stukken raketten waren echter overal gevallen. Sommige van onze gemeenteleden wonen in portiekflats in oudere gebouwen. Hun enige schuilkelder bevindt zich in de kelder van het gebouw. Toen die mensen jonger waren, waren ze in staat om de vier of vijf verdiepingen af te rennen om de kelder te bereiken, maar een aantal van hen is nu bejaard en heeft fysieke problemen waardoor het voor hen onmogelijk is om ergens heen te rennen. Godzijdank waakte Hij over hun huizen.”

Prijs God voor Zijn bovennatuurlijke bescherming!

Hoe wonderbaarlijk was onze bevrijding?

Dit is een bericht van het Telegram-kanaal van Amir Tsarfati. Daarin vertelt een Israëlische wetenschapper die voor het veiligheidssysteem werkt en doctor in de natuurkunde is, dit verbazingwekkende verhaal: “Ik wilde iets delen dat veel meer is dan een gevoel. Dat hier op Sjabbatavond iets gebeurde op de schaal van het splijten van de Rode Zee”.

Om het hele bericht te lezen, klik hier:

https://t.me/beholdisraelchannel/30810

Helaas waren er sommigen die niet in staat waren om de vreugde te delen…een bedoeïenenbericht van Sara: “De mensen in de dorpen die wij dienen, leven nu in angst. De Iraanse aanval maakte hen kwetsbaar. Degenen in ongedocumenteerde nederzettingen hebben geen sirenes en geen schuilkelders. Een zevenjarig meisje in een van die dorpen in de buurt van Arad lag te slapen toen de raketten en projectielen begonnen te vallen. Het dak van haar huis is van tin, dus toen de granaatscherven naar beneden kwamen, doorboorde een groot stuk het dak als een scherp mes door boter. Het raakte haar op haar hoofd, waardoor ze levensbedreigend letsel opliep.”

Onze bedoeïenencontacten smeken ons nu om hen te helpen een soort onderdak te bieden waar ze in kunnen rennen, vergelijkbaar met wat mensen in Arad hebben, zodat zij en hun kinderen ’s nachts in alle rust kunnen gaan slapen.

 Met een vrolijker noot is er een video uitgebracht die vertelt over ons Naaimachineproject. Je zult mij en andere arbeiders zien, evenals onze bedoeïenendames:

https://www.youtube.com/watch?v=JtiBcbNXTrQ

Updates van de gemeente…. Maak kennis met onze nieuwste leraar, Moshe Ben Chaïm (niet zijn echte naam). Hij gaf een uitstekende boodschap op Pesach vlak voordat het feest begon. Zijn boodschappen zijn altijd diepgaand en worden door de gemeente zeer gewaardeerd. Hij is ook betrokken bij onze jeugd, is een integraal onderdeel van de muziekbediening, speelt gitaar in ons aanbiddingsteam en helpt momenteel bij het upgraden van ons geluidssysteem. Mensen kunnen nu alles duidelijk horen, ongeacht waar in de kamer ze zitten.

Bid alstublieft voor Moshe en zijn vrouw, Ronit, die volgende maand hun eerste kind verwachten. Bid voor een gezonde geboorte en een gezonde baby (de baby werd gediagnosticeerd met een gat in haar hart).

Update van Arad… Bid alstublieft voor vrede in Arad en dat de nieuwe burgemeester zal doen wat het beste is voor de stad. Blijf bidden voor de redding van Nisan Ben Hamo en zijn familie.

We kunnen u, onze lezers, niet vertellen hoezeer we u waarderen. Uw gebeden betekenen zoveel voor ons!

Veel zegen voor u allen,

Kehilat Hasdey Yeshua

Arad, Israël