Kehilat Hasdey Yeshua | Dankbaarheid

Update over Sergei en Bracha

Halleluja, de MOI liet zijn zaak tegen Bracha vallen! Dit schreef ze aan haar vrienden en familie:

Met een zeer nederig hart hebben we goed nieuws te delen.  Een medewerker van het MOI nam contact op met onze advocaat om hem te informeren dat mijn B-1 werkvisum klaar is om opgehaald te worden! Dit is de eerste stap in het verkrijgen van een verblijfsvergunning en na alles wat we hebben meegemaakt, gebeurt het dan eindelijk!”  “Dus, als de Heere het wil, zal ik zondagmorgen de eerste status hebben hier in Israël. Alleen al om te weten dat mijn man en ik op een dag een verblijfsvergunning in hetzelfde land kunnen delen, is een onbeschrijfelijke opluchting. Ons gebed is dat we het doel van de Heere in ons leven zullen vervullen, elke dag die Hij ons geeft.”

Dan op zondagochtend… toen Sergei en Bracha naar het kantoor van het MOI gingen, was hun ontvangst zo anders dan wat het was geweest, het was een verschil van dag en nacht. Bracha ontving niet alleen haar eerste document, maar ze kreeg ook een datum in januari om te komen om haar permanente verblijfsvergunning op te halen. Wat een geweldig antwoord op gebed!

Intimidatie gaat door

De ultraorthodoxen die meerdere keren buiten ons magazijn kwamen demonstreren, bleven er omheen lopen. Ze deden op dat moment niets, maar op een nacht toen het donker was, nam iemand een steen en sloeg de achterruit van onze gemeentebus in. We kunnen niet bewijzen wie die persoon was, maar we zijn ervan overtuigd dat het een van onze ‘vrienden’ was. Gelukkig betaalt onze verzekering om het raam te vervangen. Een van diezelfde ‘vrienden’ werd betrapt toen hij probeerde het slot van ons magazijn te openen om wat van hun propaganda naar binnen te brengen. Hij dacht niet dat er iemand was. Maar er was iemand, en toen die aan de deur kwam rende hij weg. De incidenten zijn niet alleen negatief, maar herinneren ons aan twee zeer belangrijke dingen.

  • Bid voor deze arme verloren zielen die denken dat ze Gods werk doen, maar in werkelijkheid pionnen zijn in handen van de vijand.
  • Verheug je en blijf de Heere danken.

Bedoeïenen update

Zoals sommigen van jullie weten, werken we in onze bedoeïenen outreach samen met een hulporganisatie genaamd Barnabas uit het Verenigd Koninkrijk. Wonder boven wonder hebben ze het magazijn direct naast het onze kunnen huren en zijn ze nu bezig met het renoveren ervan. Dit zal de reikwijdte van beide organisaties aanzienlijk uitbreiden en ruimte bieden aan klaslokalen en vergaderruimten. Maar naast wat er in het nieuwe magazijn wordt gedaan, is er de vreugde om te zien wie het werk doet.

Van Sara… “Ik heb geen woorden om mijn vreugde uit te drukken over het nieuwe project. Vanmorgen toen ik binnenkwam was er al zoveel vooruitgang geboekt. Dit is nog maar het begin van de tweede week, maar ik zag de visie die we hebben al vorm krijgen. En het echt opwindende was dat sommige van de arbeiders jonge mensen zijn aan wie we de liefde van Yeshua hebben hebben laten zien. Ze werken met heel hun hart, en steken niet alleen hun tijd in de baan. Zelfs de manier waarop ze omgaan met winkeliers, waardoor ze de beste prijzen voor ons krijgen. Ik denk dat het laat zien dat het zaad dat we hebben geplant vruchten begint af te werpen. Door het geloof hopen we in het najaar met activiteiten in het nieuwe centrum te kunnen beginnen.”

Bid alstublieft… (verzoeken van Sara)

  • dat de Heere de juiste vrijwilligers zal sturen om te helpen
  • dat mensen met een hongerig hart het Woord van God zullen komen horen

‘Arad is de toekomst van Israël!’ Met die ondersteunende woorden ondertekende de nieuwe, zij het tijdelijke, premier van Israël, Yair Lapid, een overeenkomst die Arad 1,4 miljard shekel geeft. Te investeren in ongeveer 5.000 nieuwe wooneenheden, evenals commerciële en industriële centra.

Bid alstublieft

  • dat de Heere naar deze stad zal brengen wie Hij wil, waaronder velen die openstaan voor het goede nieuwsvan Yeshua
  • voor wijsheid voor burgemeester Nisan om te weten wat er in deze stad moet gebeuren en hoe we het moeten aanpakken.
  • voor redding voor burgemeester Nisan en zijn familie.

We waarderen ieder van jullie, onze lezers. U moedigt ons aan om de goede strijd van het geloof te blijven strijden.

Vele zegeningen in Yeshua,

Kehilat Hasdey Yeshua

Arad, Israël