KEHILAT HASDEY YESHUA | GOED NIEUWS

Ik dank God persoonlijk voor u! Vorige maand, toen ik niet in staat was om een nieuwsbrief te sturen en mijn situatie aan u uitlegde, heb ik zo’n grote uitstorting van liefde en bezorgdheid ontvangen, ik was erdoor overweldigd.

Het gaat nu veel beter met me en mijn blessure geneest goed. Blijf alsjeblieft bidden voor het volledige herstel van mijn voet. 

We willen toch dat jullie je met ons zouden verheugen over het einde van de Herfstfeesten, die in oktober plaatsvonden. Soekot symboliseert de Heer die bij Zijn volk woont.

“Gij zult zich verheugen in uw feest…” Het afgelopen jaar waren we weer blij dat we onze gewoonte konden hervatten om een grote sukkah te bouwen in een nabijgelegen boscamping. De kinderen hadden de hele week geen school, dus een aantal van de gezinnen kwam kamperen rond de sukkah, genietend van zowel de activiteiten van de kinderen als die voor het hele gezin. We hadden daar ook onze sjabbatdienst en een picknick na afloop. Waarlijk een gezegende en vreugdevolle tijd!

Goed nieuws van Sara!

“Ik ben zo dankbaar voor de doorbraak die ik heb gezien onder de bedoeïenenvrouwen. In het verleden werd ik met argwaan of gewoon afstandelijk ontvangen als ik hun dorp binnenkwam. Kennelijk heeft het gerucht zich verspreid dat er antwoord is gekomen op het gebed dat we voor een paar mensen in de stam hebben gedaan: een baby geboren uit een eerder onvruchtbaar paar, bovennatuurlijke genezing, enz.  Als ze me nu zien aankomen voor een bezoek, komen de vrouwen naar buiten om me te ontmoeten, me hun problemen te vertellen en om gebed te vragen, voor een zoon of dochter of buurman. Ze vragen me om naast iedereen te zitten die gebed nodig heeft, niet aarzelend om me toe te staan mijn hand op het hoofd of de schouder te leggen van degenen voor wie ik bid. Deze houding is een grote verandering en ik geloof dat het een nieuwe openheid voor Yeshua aangeeft”

“Bid alstublieft dat velen Hem zullen ontvangen”

Burgemeester Nisan

Onlangs ontmoette de leiding van Hasdey Yeshua burgemeester Nisan om de wettigheid van de aankoop van eigendom in het industriële gebied van de stad te bespreken, vergelijkbaar met ons gehuurde magazijn dat zich hier momenteel ook bevindt. Nisan was erg bemoedigend en vertelde ons dat er echt geen probleem is. Als we een plaats vinden, moeten we ons vrij voelen om door te gaan, met de zegeningen van zijn stadsbestuur.

We geloven dat we de plek hebben gevonden! Het is groot genoeg om aan onze behoeften te voldoen en de eigenaar is welwillend om het aan ons te verkopen. De locatie is perfect. Er zijn geen buren en geen verkeer op Sjabbat. De volgende stap is om het te laten taxeren, en dat zal in de komende weken gebeuren. Als de beoordeling acceptabel is, gaan we verder en ronden we de transactie af. Op dat moment kunnen we meer details met u delen. Het is moeilijk te geloven dat onze lange zoektocht eindelijk een einde nadert. De plaats zal uitgebreide renovaties nodig hebben omdat het tot nu toe als bedrijf is gebruikt, dus het zal een tijdje duren voordat we er echt in kunnen trekken, maar in vergelijking met de jaren van zwerven en zoeken, zal dit niets lijken. Een aantal van onze mensen staan klaar om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan!

Bid alstublieft voor een soepel pad voorwaarts in dit streven.

Bid ook dat de Heer burgemeester Nisan wijsheid zal blijven geven om onze stad te leiden en redding voor hem en zijn familie.

Met dank aan u, onze lezers, voor alles wat u voor ons doet,

Kehilat Hasdey Yeshua

Arad, Israël