Makor HaTikvah | Poerim

Beste vrienden,

Wie heeft er niet gehoord over de Poerim vakantie? Het is een grote vreugde voor de kinderen, kleurrijke kostuums en het lezen van het boek Esther, uit de Bijbel, dat ons allemaal herinnert aan Gods beloften, wonderen en Zijn controle over elke situatie. God redde weer het hele Joodse volk en dat is de reden om te vieren.

Studenten van Makor HaTikvah hadden een leuke feestdag en wisselden de traditionele “Mishloah Manot” (mand met snoepjes en lekkers) uit. Alle Makor-families namen deel aan het bereiden van Poerim-manden voor overlevenden van de Holocaust en voor enkele kinderen uit andere landen die naar Israël werden gebracht voor een operatie vanwege hun ernstige gezondheidstoestand.

Een groot deel van het leven van onze studenten in Makor bestaat uit vakanties en schoolreisjes. Groepen studenten reizen naar verschillende plaatsen in Israël, hebben samen plezier, leren geschiedenis, brengen tijd door in de natuur om Gods schepping te aanbidden. Als je het ze vraagt, zouden ze het wel elke dag willen doen. Bedankt voor het mogelijk maken van deze reizen.

God heeft prachtige manieren om in te grijpen en te hulp te komen, in perfecte timing en op het juiste moment. We zagen dit duizenden jaren geleden ook in het boek Esther, toen hopeloosheid hoop werd en de mensen gered werden, op het meest geschikte moment.

Ik weet dat velen van u de laatste tijd voor mij hebben gebeden. Onlangs woonde ik de conferentie van Messiaanse schooldirecteuren in Boedapest bij, waarna ik naar Roemenië reisde (het was geen onderdeel van het plan, maar een noodsituatie) naar de grens met Oekraïne om mijn familie te helpen redden van de oorlog in Oekraïne. Godzijdank slaagden ze er na een lange reis in om de grens over te steken, en sommigen kwamen met mij naar Israël.

Wat een geweldige mensen heb ik daar ontmoet, mensen die hun hart en portemonnee openden om de oorlogsvluchtelingen te verwelkomen, te dienen en te helpen. Gelovigen en niet-gelovigen, jong en oud stonden aan de grens om de mensen een kopje thee en eten aan te bieden. We brachten een nacht door met Corneliu en Mariana’s familie, die op slechts een half uur van de grens wonen, en we voelden ons thuis. Moge God het hele gezin zegenen voor hun grote hart!

Na een rustpauze gingen we richting het dichtstbijzijnde vliegveld, dat ongeveer 10 uur rijden was. Onderweg moesten we nog een stop maken. Uiteindelijk is onze moeder in Israël, bij ons – God is goed (en ze huilt elke dag om thuis… heel triest).

Blijf alstublieft bidden dat die vreselijke oorlog eindigt en smeek God om Oekraïners te beschermen, vooral kinderen, die absoluut niet deze prijs moeten betalen. Denk in uw gebed ook aan onze familieleden, een deel van hen is nog steeds in Oekraïne, en sommigen in Europa, evenals voor de families in Makor Hatikvah, wiens familieleden en oudere moeders er nog steeds zijn onder de bezetting van het Russische leger.

We danken God voor een Messiaanse school in Jeruzalem. Het is een wonder. We hebben u nodig om het te blijven ontwikkelen. We zijn klaar met de inschrijving voor het komende jaar en de school blijft groeien! We bidden voor meer ruimte (bouwen), meer goede leerkrachten en meer middelen. De school bedankt u voor de steun en heeft u nodig, zeker in zo’n moeilijke tijd. Bedankt.

Hartelijke groeten uit Jeruzalem, de hoofdstad van Israël,

Yoel Russu, directeur van Makor HaTikva School