Makor Hatikvah | Terug naar school

Beste vrienden,

Dit jaar openden we voor de 32e keer de schoolpoorten voor het nieuwe schooljaar! In al die jaren zijn we vereerd dat we een nieuwe generatie jongens en meisjes op mogen voeden die hopelijk de pilaren zullen worden van de gemeenschap van de Messias in Israël en ook goede burgers met gezinnen en kinderen. We nemen het niet als vanzelfsprekend aan, geen enkel jaar of maand dat deze school werkt kan zonderr de genade van de Heer. Dank u voor uw gebeden, financiële steun, vrijwilligerswerk, etc. – elke vorm van hulp is erg belangrijk voor ons en wordt gewaardeerd! Wij bidden voor u. 

In dit nieuwsbriefnummer vindt u ons laatste nieuws – over de zomervoorbereiding, de opening van het schooljaar, de nieuwe en prachtige dingen waarmee de schoolkinderen dit jaar gezegend zijn. We hebben dit jaar nogal wat nieuwe immigranten en dit zijn hun eerste stappen in het land Israël.

Tot besluit, ik wil graag een vers citeren dat ik beschouw als het vers van de school (vanwege de naam van de school – Bron van Hoop.) “Want U bent mijn hoop geweest, Soevereine Heer, mijn vertrouwen sinds mijn jeugd.” Psalm 71:5”

Met hartelijke groet, Yoel Russu,
directeur van de Makor HaTikvah School in Jeruzalem.

Dit is wat er allemaal gebeurde op school:

De zomervakantie was leuk en vol vreugde voor alle gezinnen. Maar voor ons als schoolleiding is het ook de tijd van voorbereidingen voor het komende nieuwe schooljaar. Het omvat altijd verbouwings- en reparatiewerkzaamheden, interviews met nieuwe leraren, pedagogische vergaderingen, enz.

Onze docenten verwelkomden de nieuwe collega’s en hadden eind augustus samen een leuke teambuildingsdag. Geweldige sfeer en elkaar beter leren kennen helpt bij de relatie en eenheid van collega’s tijdens de werkroutine.

In onze toekomstige nieuwsbrieven zullen we proberen u voor te stellen en onze nieuwe medewerkers te interviewen. Moge God alle Makor HaTikvah leraren zegenen om Zijn wijsheid te gebruiken en een Licht te zijn voor de kinderen en gezinnen van de school.

Wist u dat u ons kunt volgen op Facebook? U kunt ons vinden @makor.hatikva. We zouden het geweldig vinden als u ons een vriendschapsverzoek stuurt, zodat u op de hoogte kunt blijven van nieuws en evenementen die op de school plaatsvinden. Ook als je ooit in de buurt bent en een rondleiding jwilt door de school, laten we je graag rondleiden. Stuur ons gewoon een e-mail en de data dat u ons in Jeruzalem wilt bezoeken en we nemen contact met u op. We houden ervan om verbonden te zijn met de mensen die de kinderen in Makor Hatikvah sponsoren en we kijken ernaar uit om je op een dag in Israël te zien.

Eerste schooldag: 

Het nieuwe studiejaar, elkaar ontmoeten en nog veel meer namen zijn er voor deze dag maar het belangrijkste punt is dat je alle opwinding en geluk ziet dat in de ogen van kinderen schijnt als ze na de zomervakanie weer op school komen. Sommigen van hen komen voor het eerst en voor hen is het een nieuwe pagina in het leven, ontwikkeling, sociale vaardigheden, enz.

Laten we bidden voor al deze kostbare levens en hun groei in het kennen van Yeshua’s liefde. Moge God dit jaar zegenen in Makor HaTikvah School.