NAHARIYA MESSIANIC CONGREGATION

Vergeef me alstublieft voor de lange vertraging bij het geven van een update over de gemeente. Sinds de start van Corona is er veel meer werk verzet dan normaal. In eerste instantie moesten we tijdens de eerste lockdown helemaal stoppen met vergaderen en verhuisden we naar videopreken op YouTube. Nu is het hebben van YouTube-preken wel beter dan helemaal niets. En toegegeven, er waren de voordelen van het bereiken van mensen waarvan we niet wisten dat we ze bereikten, zoals Israëlische niet-gelovigen en gelovigen in het buitenland die Hebreeuws of Engels spraken.
Een van de luisteraars had het op haar hart om een flink aantal preken uit de Mattheüs-serie naar het Spaans te vertalen en nu zijn deze ook te vinden op ons YouTube-kanaal. Bovendien kregen we er ten minste één lokaal gezin bij na het horen van onze online preken. Dus dank de Heere, er waren een aantal goede dingen, ondanks de extra moeilijkheid van de videoproductie voor elke preek. God heeft ons echter niet geschapen om gemeenschap te hebben via YouTube en Zoom. Hij schiep ons om bacteriën uit te wisselen middels handdrukken en zoenen, door gezamenlijk te zingen en te drinken uit dezelfde beker – maar dat lijkt nu allemaal deel uit te maken van een oude wereld.
Een nieuwe wereld van “sociaal afstand nemen” wordt afgedwongen, zogenaamd om onze gezondheid en ons welzijn te beschermen.
We bidden elke dag dat God alle kwade plannen dwarsboomt en gelovigen meer tijd geeft om vrijelijk samen te komen om de Heere Jezus te aanbidden, voordat Satan erin slaagt alle openbare erediensten te stoppen. Deze hele zaak heeft mij en mijn vrouw tot tranen gebracht!
Maar er zijn in deze tijd een paar nieuwe gezinnen en echtparen bijgekomen en we vinden het heerlijk om meer mensen te kunnen dienen. De Koning wil dat veel mensen aan zijn tafel eten. Een van de nieuwkomers is een jonge man die begaafd is op veel gebieden, inclusief renovaties. Hij nam de renovatie van de gemeente op zich – een renovatie waar we lang op hebben gewacht. Er komen twee toiletten in plaats van één, er komt meer ruimte, de vloer en de keuken worden gerepareerd en we gaan proberen om voorbereidingen te maken zodat er grotere bijeenkomsten kunnen worden georganiseerd, zodra deze crisis voorbij is – alstublieft God – binnenkort. Onze jongeman maakt ook de hele entree mooier en daardoor ziet het er ook veel aantrekkelijk er uit. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door financiering die we ontvangen van verschillende gemeentes en organisaties. Tot nu toe ontvingen we al geld voor renovatie van een kerk in Nederland, maar we konden pas beginnen, toen een nieuwe organisatie in Nederland besloot om ons ook te helpen. Samen met donaties die we kregen uit Duitsland en, geloof het of niet, China en Hong Kong, konden we aan het werk beginnen. Verrassend genoeg is onze algehele financiële situatie in deze tijd van Corona eigenlijk verbeterd in plaats van verzwakt, wat Gods genade is. We danken de Heere, en ook u, voor uw deelname hieraan.
Als onderdeel van de prediking van het Woord, kwam het evangelie niet regelmatig aan de orde. Maar een Nederlandse predikant hier in Israël overtuigde mij ervan dat het evangelie in elke afzonderlijke boodschap gepredikt moet worden, vooral de elementen van zonde en genade. Hierbij inbegrepen zijn het kruis en het bloed van Jezus voor de vergeving van zonden als centrale elementen. In feite zei hij het zo nadrukkelijk: “Zonder zonde en genade is de boodschap leeg!” Dus sindsdien doen we wat hij voorstelde onder grote zegen. Het evangelie is inderdaad een grote troost. Het is de echte balsem voor de gekwetste ziel.
Dus nu zullen we zien wat ons te wachten staat. We bidden dat de Heere spoedig zal komen en ons uit deze boze wereld tot Zichzelf zal verlossen, om het huis van de Vader te zien – de plaats die Hij al twee millennia voor ons heeft voorbereid. Ondertussen kijken we uit naar onze 4e doop sinds de bijeenkomsten 8 jaar geleden begonnen – dit keer is het een van de kinderen.
Bid alstublieft voor:
– Een geschikte medeouderling voor Michael
– Meer hulp bij kinderlessen
Gods zegen, Michael Nissim

Naar alle artikelen