NETIVAH

De zomer ligt weer achter ons en we waren volop bezig met het plannen en voorbereiden van het komende schooljaar dat in september is begonnen en tot augustus duurt. We zijn dankbaar voor alles wat deze zomer heeft plaatsgevonden en voor de mogelijkheden die we hadden om het leven van de jeugd in dit land aan te raken. We zijn bemoedigd door de vele positieve en zinvolle reacties van onze jonge mensen, hoe hun leven veranderde door de kracht en het werk van de Heere. Afgelopen zomer waren er een flink aantal activiteiten zoals:
-Netzor – een tiendaags programma voor jonge mensen die klaar zijn met hun middelbare schoolopleiding en in dienst moeten en een training krijgen om de Heere Jezus beter te leren kennen. We waren met zestig deelnemers op de Golanhoogte.
– Arrows – het is de vierde keer dat we dit programma draaien. Er zijn op dit moment zeventien middelbare scholieren die een elf weken durende studie theologie, apologetiek, geschiedenis en geografie volgen terwijl we ook wandelen, vrijwilligerswerk doen en de gemeenschap dienen, om zo hun geloof te versterken voor ze in militaire dienst gaan. De diploma uitreiking heeft inmiddels plaatsgevonden in Yad Hashmona.
-Sea to Sea – we wandelden met honderd jongelui en de staf, negentig km door Noord-Israël vanaf de Middellandse Zee naar het meer van Tiberias. Godzijdank was het weer niet al te warm (35 – 38 graden). Iedere dag bestudeerden we de vrucht van de Geest. De laatste dag trokken er slagregens vanaf de Jordaan naar het zuiden. Iedereen kwam gelukkig veilig bij het einddoel aan.
-Proem – de internationale jeugdconferentie in Polen. De reis naar Polen was een nieuwe en opwindende kans voor ons. We waren met acht tieners en twee stafleden van Netivah en we werden warm welkom geheten door het Proem-team. Het was een gezegende conferentie met jongelui uit de Verenigde Staten, Polen, de Oekraïne en de West Bank, waar ze elkaar beter leerden kennen, met andere culturen in contact kwamen en samen leerden.

Naar alle artikelen