NETIVAH

Over de hele wereld is de situatie moeilijk. Ook hier in Israël worden we dagelijks geconfronteerd met uitdagingen en toenemende beperkingen terwijl onze leiders proberen het virus in bedwang te houden. Maar er worden toch mensen ziek en veel ouderen en zij die met gezondheidsproblemen kampen lopen het risico hun leven te verliezen. Het Paasfeest vierden we ook anders dan andere jaren. Omdat niemand het huis niet uit mocht kon het gebruikelijke familiefeest niet plaatsvinden. Ons gebed is dat we sterker en opgebouwd uit de crisis komen. Dat we onze hoop en veiligheid op de Heere God stellen. Hier bij Netivah werken we onder veel beperkingen en we kunnen niet gewoon functioneren, dus geen conferenties en samenkomsten. Maar, we zijn optimistisch omdat we nieuwe wegen vinden om verbinding te maken en om te communiceren met jongeren en jeugdleiders. We werken nu aan projecten op het Netivah-kantoor die maandenlang zijn uitgesteld en aan zomerprogramma’s die moeten worden heroverwogen en gepland. We leren ook nieuwe dingen zoals vergaderen via Zoom, live uitzenden en videoclips maken zodat we de jongeren kunnen blijven ondersteunen en bemoedigen in deze tijd.
Een paar van de activiteiten en projecten hieronder:
Zondag en woensdag is er een live uitzending voor jongeren en soldaten waarin we praten over onderwerpen die nu van belang zijn. We laten de jongeren communiceren en live reageren terwijl ze de uitzending bekijken. Eenmaal per week hebben we een videowedstrijd waarbij jongeren een videoclip kunnen insturen met de “Opdracht van de week”. We bewerken de resultaten en zenden de winnende video live uit samen met de prijsuitreiking.
Ondersteuning van jeugdwerkers – We houden contact met jeugdwerkers en doen ons best om relevante en nuttige communicatie te bieden, omdat we de band met hun jeugd willen aanmoedigen en ondersteunen. Distributie van T-shirts -: we hebben shirts gedrukt met de tekst “Rustig blijven, God is aan de macht”. We bezorgen ze aan jongeren in heel Israël. Vervolgens hebben we de jeugd gevraagd om ons een foto met het shirt te sturen, zodat het anderen kan aanmoedigen en helpen om contact te houden. Wekelijkse Online Bijbel Studie voor Soldaten. Veel van de soldaten zijn niet in staat om van hun bases af te gaan en hebben bemoediging nodig. We sturen een wekelijkse Bijbelstudie om hen te stimuleren en te bereiken met onderwerpen die relevant zijn voor de huidige situatie. Voorbereiding voor het zomerprogramma – We hebben veel voorbereidingen getroffen voor onze pre-militaire zomerprogramma’s, Netsor en Arrows. Wilt u vooral bidden dat deze twee programma’s in juli en augustus niet worden afgelast?
Joel Goldberg en het Netivah Team

Naar alle artikelen