In 2020 hebben we bij Netivah moeten heroverwegen hoe we nu verder moeten en hoe we effectief de hand kunnen reiken naar de jonge mensen om ons heen ondanks de vele beperkingen. De jongeren in Israël studeren op afstand thuis via ZOOM, met een zeer beperkte tijd op school of voor sociale activiteiten. Elke gelegenheid die ze hebben voor gemeenschap en ontspanning wordt gekoesterd. Om aan deze situatie tegemoet te komen, moesten veel van onze programma’s verschillende keren worden herzien en aangepast om aan de beperkingen te voldoen.
Ondanks dat hebben we de hand van God aan het werk gezien en zijn we blij met de unieke kansen die we hebben gehad om de hand te reiken naar de jongeren, soldaten en jeugdleiders.

Wat is er zoal gebeurd:
– Op 15 oktober jl. hebben we het afstuderen van het “Arrows” (Chetzim) Programma live gestreamd zonder dat er andere gasten aanwezig waren dan het personeel en de deelnemers. Het was echter geweldig om het getuigenis te horen van een paar van de afgestudeerden van wat Yeshua in die twee en een halve maand in hun leven had gedaan.
Van de 19 afgestudeerden zijn er zeven al in het leger en de anderen wachten op de datum wanneer hun dienstplicht ingaat. We houden contact met ze.
– We hebben twee grote tenten buiten het kantoor geplaatst en loopbruggen van het kantoor naar de tenten aangelegd om zo met kleine aantallen mensen buiten te kunnen verzamelen (om te voldoen aan de beperkingen van 20 mensen die tegelijkertijd buiten mogen vergaderen). Het Netivah-centrum ligt aan Israël Nationale Pad en veel wandelaars stoppen hier voor de nacht, gebruikmakend van de tenten en de buitenfaciliteit. Het is zo fijn om met ze te praten, ze een plek te geven om uit te rusten, een fatsoenlijke douche te nemen en te overnachten.
– De Soldaten Conferentie moesten we uitstellen, maar in plaats van alles te laten vallen, planden we twee weekends waar 20 soldaten werden uitgenodigd. Het was een zegen voor de soldaten die elkaar al zo lang niet meer konden ontmoeten. Het ging zo goed dat we dit snel weer willen doen zodra de beperkingen voor bijeenkomsten worden opgeheven.
– Opnieuw, vanwege de beperkingen konden we onze jaarlijkse conferentie voor jeugdleiders niet houden, dus besloten we de jeugdleiders te ontmoeten in regionale kleine groepen (maximaal 20). Onze eerste bijeenkomst was in de gemeente Beit Eliyahu in Haifa. En het was zo goed! De volgende bijeenkomst staat gepland in Jeruzalem zodra dit weer mogelijk is.
– Inmiddels houden we jeugdbijeenkomsten met 20 jongeren in de buitententen. We eten samen, er wordt les gegeven, er is tijd voor aanbidding en gemeenschap. Onze eerste bijeenkomst was met tieners in de 11e klas, aangezien ze zich in een kritieke fase bevinden vanwege de eerste screening voor de militaire dienst. We spraken over hoe je een ware dienaar kunt zijn in Gods ogen en we hebben ook het proces besproken dat ze zullen doormaken bij hun eerste militaire controle.
– We gaan door met het publiceren van de ‘Mamash Po’-video’s, zodat de jongeren en leiders meer te weten komen over de Bijbelse sites en om het Woord van God tot leven voor hen te brengen.
– We hebben ook onze eigen Netivah-app gelanceerd in de AppStore en in Google Play om al onze lessen, video’s en materialen direct beschikbaar te maken.
– We zijn van mening dat veel jeugdleiders persoonlijk aangemoedigd en ondersteund moeten worden in hun werk, vooral tijdens deze moeilijke dagen. Om hen te bereiken heeft Joel zich een dag per week vastgelegd om verschillende jeugdleiders uit het hele land persoonlijk te ontmoeten (met maskers) voor koffie of een maaltijd. Dit is een geweldige kans voor hem om hun worstelingen en getuigenissen uit de eerste hand te horen en hen te bemoedigen en met hen te bidden.
– We hebben nog steeds behoefte aan een grotere faciliteit om onze jongeren te huisvesten. Bid met ons mee voor een oplossing in de nabije toekomst.
– Dan het 4×4 voertuig. We hebben inmiddels 70% binnen dankzij iedereen die heeft bijgedragen.

Dank u voor uw gebeden en steun voor het werk hier in Israël.
De uwe in Yeshua, onze Heere, Joel Goldberg en het Netivah-team.