NETIVAH

Bedankt voor al uw gebeden en zorg voor ons in de afgelopen maanden. In mei, net toen we uit de COVID19 – beperkingen kwamen, brak de oorlog in Gaza uit. Opnieuw kregen we de opdracht om alle bijeenkomsten te annuleren en te beperken. Op een gegeven moment was ons personeel niet in staat om naar het kantoor in het Baptistendorp te komen omdat er raketten in de buurt waren geland. Tegelijk met de escalatie van de oorlog braken er in verschillende steden geweld uit toen Arabische en Joodse bendes met elkaar in botsing kwamen, waarbij ze onschuldige voorbijgangers in brand staken en lynchten.

Verder heeft Israël een pijnlijk proces door moeten maken om tot een nieuwe regering te komen wat veel sociale en politieke stress heeft veroorzaakt. Ondanks alle “balagan” (“puinhoop” in het Hebreeuws), zijn er door Gods genade veel beperkingen opgeheven en hebben al onze geplande activiteiten kunnen plaatsvinden. We zijn dankbaar voor Gods zorg voor en dat we onze activiteiten en ons team hebben kunnen uitbreiden.

Het afgelopen half jaar hadden we een vol activiteitenprogramma.
In het voorjaar sloten we een twaalfdelige serie (tweemaal per week) van een online getuigenisreeks af van jeugdleiders, die met tieners Gods werk in hun leven deelden.
In maart werd er ingebroken in het Netivah-kantoor. Er werden drie gitaren, twee laptops en verschillende gereedschappen gestolen. Als gevolg hiervan hebben we een nieuw alarmsysteem laten installeren. We hebben zelf nieuwe laptops moeten kopen omdat ze niet werden gedekt door onze verzekeringspolis. We wachten nog steeds op het eindrapport van de verzekering om ons te vertellen hoeveel van de gestolen items zullen worden vergoed. We vertrouwen erop dat God de touwtjes in handen heeft en dat er in alles wat vervangen moet worden wordt voorzien.
In de afgelopen maanden hebben we het mogelijk gemaakt voor gemeentelijke jeugdgroepen om gebruik te maken van de faciliteit in het Netivah House.
Ook hebben we veel wandelaars ontvangen die langskwamen via het Israël Trail (het wandelpad van Noord naar Zuid).
We konden dit jaar niet met de jeugd naar Duitsland voor de LTC-conferentie en we konden ook niet deelnemen aan de jaarlijkse fondsenwervingsrally. Daarom hebben we besloten om een hindernisbaan op te zetten in het Baptistendorp en jeugdgroepen uit te nodigen om hieraan deel te nemen. We hadden een geweldige dag vol plezier en gemeenschap en kijken er naar uit om deze race elk jaar te houden.
We hielden onze eerste nationale Jongeren Conferentie – “Yom Chadash” (Nieuwe Dag) waar we met elkaar spraken over de Vreugde, de Hoop en de Vrijheid die we hebben in onze Heer Yeshua.
Het was echt een feest om samen te komen, voor de eerste keer in anderhalf jaar. Er waren 270 deelnemers uit alle hoeken van het land.
Dan was er nog de aanbiddings- en ontbijtochtend met zo’n 70 tot 80 soldaten in het Netivah House.
De Junior-High conferentie voor 7e en 8e klassers – “Nieuwe dag” – (hetzelfde idee als de tienerconferentie en dezelfde onderwerpen).
De soldatenconferentie “Lev Tahor” (Puur Hart) – een geweldig weekend van aanbidding, gebedstijd, Bijbelstudies, plezier en gemeenschap met ongeveer 160 soldaten en afgestudeerden van de middelbare school.
‘Netsor’ – het 10-daags pre-militair programma voor jonge mannen en vrouwen die zijn afgestudeerd aan de middelbare school en binnenkort zullen worden opgeroepen voor de IDF is inmiddels afgerond.
Bid alstublieft voor het Netivah-team in deze intensieve tijd en voor het vrijwilligersteam dat een groot deel van het programma mogelijk maakt. Bid voor de deelnemers dat ze een levensveranderende ervaring zullen hebben, dichter bij de Heere komen en groeien in hun liefde en kennis van God. Dit is een belangrijk moment voor de jongeren om duurzame en effectieve relaties op te bouwen die hen zullen aanmoedigen tijdens hun tijd in het leger.
Van augustus tot oktober vindt – Chetzim 2021 (“Arrows”) – plaats, een 11 weken durend intensief discipelschapsprogramma voor afgestudeerden van de 12e klas voordat ze worden opgeroepen voor het leger. Het doel is om ze geestelijk te versterken en mentaal zoveel mogelijk voor te bereiden op de strijd en uitdagingen waarmee ze in het leger zullen worden geconfronteerd . We hebben een geweldige groep medewerkers en vrijwilligers die zich hebben gecommitteerd om 11 weken in een team te dienen. We verwachten ongeveer 35 deelnemers en 7 medewerkers. We hebben al twee ontmoetingen gehad met het personeel en de deelnemers en we zijn verheugd om dit programma van start te zien gaan. Bid dat de Heere deze tijd en onze staf voor Zijn doeleinden zal gebruiken. Dat we een middel mogen zijn in Zijn handen om levens aan te raken en te veranderen.
We investeren in de toekomstige generatie van het Lichaam van de Messias in ons Land.

Joel’s zus kwam het Netivah-team versterken als onze nieuwe grafische ontwerper en hoofdkok.
Godzijdank hebben we een gebruikte en in goede staat verkerende 4×4 Toyota Hilux pick-up truck kunnen kopen. Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze aankoop.
We hebben nog steeds behoefte aan een grotere faciliteit om de groeiende jeugdactiviteiten te huisvesten. Bid alstublieft met ons voor een oplossing in de nabije toekomst en bid voor het Baptisten dorp team dat met ons samenwerkt om de faciliteit te maximaliseren.

De uwe in Yeshua onze Heere,
Joel Goldberg en het Netivah Team