NETIVAH | Bemoedig jongeren met waarheid

Belofte

Beste vrienden, 

Het is een drukke zomer geweest hier bij Netivah. Met veel activiteiten die plaatsvinden tijdens de zomervakantie, kijken we met dankbaarheid terug voor alles wat de Heer heeft gedaan, voor de vele deelnemers aan de wandelingen en conferenties en voor Zijn werk in hun leven. We bereiden ons al voor op de volgende conferenties, terwijl het Chetzim (“Pijlen”) pre-leger programma nog steeds volop aan de gang is. 

De afgelopen maanden is er een nieuwe golf van terreuraanslagen geweest. Vijfendertig mensen zijn sinds januari van dit jaar vermoord en tientallen gewonden, wat de spanning en stress publiekelijk en politiek heeft vergroot. 

Het sociale conflict met het rechtssysteem draagt bij aan de stress. We weten echter dat de God die we dienen machtig is en we houden vast aan Zijn belofte in Psalm 125:1 “Zij die op de HEER vertrouwen, zijn als de berg Sion, die niet kan worden verplaatst, maar voor altijd blijft”.

We zullen ons aan deze belofte blijven houden en de jongeren en soldaten met deze waarheid blijven bemoedigen. 

Wat is er de laatste tijd gebeurd?

  • 4 – 13 juli – NETSOR – tiendaags pre-militair programma voor jonge mannen en vrouwen die zijn afgestudeerd aan de middelbare school en binnenkort worden opgeroepen voor de IDF. Met 61 deelnemers aan Netsor dit jaar, beschouwen we dit programma als een van de meest betekenisvolle voor de jongeren als ze aan hun IDF-reis beginnen 
  • 31 juli – te eindigen op 12 oktober – Chetzim (“Pijlen”) – met 19 deelnemers en 5 stafleden heeft dit 11-weekse 24/7 discipelschapsprogramma tot doel de 12e klas afgestudeerden zowel spiritueel als mentaal te versterken voordat ze worden opgeroepen voor het leger. 

20 – 26 augustus – Yam Le’Yam – “Sea to Sea” – 110 km (68 mijl) wandeling van Achziv (Middellandse Zeekust) naar het Meer van Galilea. We hebben een geweldige week van wandelen door het land terwijl we dagelijks leren over een van de gaven van de Geest en hoe ze op praktische manieren worden beleefd. Na de wandeling brachten we een leuke dag door met raften op de Jordaan. De wandeling was een geweldige kans om er een tijdje tussenuit te gaan en een dosis zinvolle gemeenschap te hebben. 

8 – 9 september Soldatenconferentie “Doeners van het Woord”. We hadden ongeveer 100 soldaten die samenkwamen voor tijd van gemeenschap, aanbidding en Bijbelstudie. We namen de brief van Jakobus door en moedigden de soldaten aan om getrouw met de Heer te wandelen te midden van een ongelovige omgeving. Zoals altijd in soldatenconferenties zegende we elke soldaat met een kleine, praktische gave. De aanwezigen hadden gemakkelijk naar huis kunnen gaan voor hun langverwachte weekend, omdat sommigen van hen het vorige weekend op hun basis bleven. Het feit dat ze hun weekend thuis opgaven en naar de conferentie kwamen, is een bewijs op zich van de waarde ervan. Voor degenen die in het weekend op hun basis moesten blijven, hebben we de sessie live uitgezonden via YouTube. 

Wat is de volgende stap?

22 – 23 september – Seminar van jeugdleiders. We zijn verheugd om Dave Patty van “Josiah Venture” bij ons te hebben voor een heel speciaal tweedaags seminar over het thema ” Discipelen maken”. Dave is ervaren in het trainen van jeugdleiders in 16 landen in Centraal- en Oost-Europa. We nodigen iedereen die werkt met jongeren, kinderen, soldaten etc. in heel Israël uit om zich bij ons aan te sluiten en verwachten dat velen zullen deelnemen en toegerust zullen worden. 

3 – 4 november – Nationale jongerenconferentie. Jaarlijks de grootste bijeenkomst qua aantal deelnemers, we verwachten dit jaar zo’n 500 deelnemers. 

24 – 25 november – Junior-high conferentie voor 7e en 8e klassers – voor alle 7e klassers en enkele 8e klassers zal dit de eerste keer zijn om deel te nemen aan welk programma van Netivah dan ook. We ontmoeten deze jongeren graag voor, hopelijk, de eerste van vele conferenties en activiteiten. 

Gebeds- en lofprijzingsverzoeken:

Dank God – we zijn zo dankbaar voor alles wat Hij heeft gedaan tijdens de zomeractiviteiten, voor Zijn bescherming en leiding, en voor de levens die zijn geraakt. Bid alstublieft samen met ons voor vruchten die zullen blijven. 

Chetzim (“Pijlen”) – bid alstublieft voor het Netivah-team tijdens deze intensieve tijd en voor het vrijwilligersteam dat een groot deel van het programma uitmaakt. Bid voor de deelnemers dat ze een levens veranderende ervaring zullen hebben waardoor ze dichter bij de Heer komen en groeien in hun liefde en kennis van God. Dit is ook een belangrijk moment voor de jongeren om duurzame en effectieve relaties op te bouwen die hen zullen aanmoedigen tijdens hun tijd in het leger. 

Komende activiteiten – bid alstublieft voor het komende seminar, voor efficiënte toerusting en diepgaande ontmoetingen. Bid alstublieft voor de komende jeugdconferenties, voor het veranderen van levens, voor wijsheid en bescherming, en voor de leiding van de Heer bij de voorbereiding van deze conferenties. – 

Niveen – Blijf alsjeblieft bidden voor Ibrahims vrouw Niveen, ze is nog steeds bezig met rehabilitatie. Bid voor Ibrahim en de familie om opnieuw sterk te zijn terwijl ze door deze tijd gaan. 

Grotere faciliteit – we blijven behoefte hebben aan een grotere faciliteit om de groeiende jeugdactiviteiten te huisvesten. Bid alstublieft met ons voor een oplossing in de nabije toekomst en bid voor het baptistendorpsteam dat met ons samenwerkt om de faciliteit te maximaliseren. 

Beste vrienden, we waarderen uw partnerschap met ons en weten dat we niet zouden kunnen doen wat we doen zonder uw gebeden, investeringen en steun. Dank u dat u naast ons staat terwijl wij het Lichaam van Yeshua in Israël dienen.

 

De uwe in Yeshua, onze Heer, 

Joel Goldberg en het Netivah Team