NETZER HAGALIL Nazareth Illit

Shalom, vrienden!
Wij zijn de Netzer HaGalil messiaanse gemeente in de stad Nazareth Illit (Nof HaGalil).
Namens de broeders en zusters in onze gemeente danken wij u voor uw gebed en materiële steun! Vandaag de dag, in het licht van de huidige gebeurtenissen in de wereld, begrijpen we, meer dan ooit tevoren, hoe belangrijk het is om elkaar te steunen!

Dit voorjaar was de enige gelegenheid voor ons om de bijeenkomst van gelovigen bij te wonen via de online uitzending van de diensten van de Shavei Zion gemeente in Haifa (met dank aan Leon en zijn team voor deze mogelijkheid).
Tijdens de zomer konden we hier in Nazareth samenkomen voor gebed en Sabbat-diensten, om de Heer te prijzen, (maar daarna werd er opnieuw een strikte quarantaine afgekondigd). Na de eerste quarantaine kwamen de mensen terug met een dorst naar God en ze misten elkaar heel erg. Mensen waren veranderd, hun geloof was verdiept, ze werden serieuzer en ze waren beter aan te spreken.
Zij, die zich voorheen meer als waarnemers van buitenaf gedroegen, kwamen makkelijker en vrijer naar de verschillende gemeentelijke activiteiten. God bracht aanpassingen aan in de harten van gelovigen. “Covid” is een lakmoesproef geworden voor het bepalen van het geloof van mensen – het bepalen van hun doelen – zijn ze op zoek naar een relatie met God, of is hun doel alleen hun persoonlijke belangen. Onze mensen zijn meer verenigd als een familie, en vandaag, meer dan ooit, streven ze ernaar om elkaar te ondersteunen, en daarvoor dank ik de Heer!

We verzamelden in het “10 + 20” -formaat, dat wil zeggen 10 binnen en maximaal 20 buiten. Gelukkig hebben we een groot raam achter het podium en we zetten het open, zetten de luidspreker buiten, op de veranda waar de rest van de mensen zaten, zodat we de wet niet overtraden. Gedurende deze, bijna 2 maanden, was het weer was soms warm, soms koud (de Heer liet alleen regenen toe voor of na onze samenkomst), mensen klaagden of mopperden nooit, integendeel, ze waren blij dat ze samen konden komen en zich versterken in de Heer!
We hebben uw steun nodig, want er zijn nog steeds moeilijkheden, zowel geestelijk als fysiek, maar we proberen alle obstakels te overwinnen! Maar zoals ieder ander weigeren wij hulp niet. Het is belangrijk dat de Heer altijd bij ons is!

Ondanks de moeilijkheden van de quarantaine, stopten, en stoppen we niet met het verstrekken van voedselhulp aan mensen in nood. Zelfs als de mensen niet konden komen, hebben we eten thuisbezorgd, wat erg belangrijk was in zo’n situatie voor hen! Ze zijn dankbaar voor de hulp!
Jammer is het ook dat we geen mensen van de gemeente kunnen uitnodigen voor vergaderingen! Dit jaar hebben we geen enkele keer kunnen samenkomen om een van de feestdagen in de gemeente te vieren. Misschien wil de Heer dat mensen er anders naar gaan kijken: niet als traditie, maar als Zijn aanwezigheid op feestdagen!

De Heer wil dat we veranderen, en dit is de tijd voor onze vernieuwing in Hem!
Zegen voor u!
Vakif and Tanya Hassanov