OR HAGALIL – waardering

Beste vrienden, Shalom! – !שלום

Zegen en vrede voor jullie allemaal deze maand.  Na 150 dagen woedt de oorlog van 7 oktober nog steeds voort met weinig hoop in de wereld om je aan vast te houden. De woorden van Yeshua aan Zijn discipelen zijn echter een immense bron van kracht en hoop:

Ik heb u deze dingen gezegd, opdat u in mij vrede zult hebben. In de wereld zult u verdrukking hebben. Maar houd moed; Ik heb de wereld overwonnen.” (Johannes 16:33)

Ook al brengen we tijd door in Pennsylvania met ons gezin, ons hart is in Israël. We hebben regelmatig contact met onze gemeente Or Hagalil (Licht van Galilea) in Nahariyya. Ik geef regelmatig de woensdagavond Bijbelstudie/Gebedsbijeenkomst en luister mee met de opgenomen zaterdagdienst.

Afgelopen zaterdag vroeg een van de leden in de gemeente, tijdens de gebedstijd, om een last die ze heeft met de anderen te delen. Daniella, een nieuwe gelovige vol geloof, is arts, liefhebbende echtgenote en moeder van twee volwassen kinderen. Ze stond op en deelde wat er in de Schrift staat, waar volgelingen van Yeshua opgeroepen worden om “onze vijanden lief te hebben”.

Er was een zeer emotionele en oprechte discussie nadat ze dit had gedeeld. De mensen in de gemeente hebben pijn na meer dan vier maanden oorlog en zoveel onzekerheid over de toekomst. Velen in de gemeenschap vertelden hoe moeilijk het is om onze vijand lief te hebben als we in oorlog zijn met Hamas en Hezbollah.

Pierre Altounian dient als predikant van de gemeente Or Hagalil als we in de VS zijn. Pierre besteedt veel tijd aan het uitdelen van speciale voorraden aan de honderden Israëlische soldaten die gestationeerd zijn in de buurt van Nahariyya aan de Libanese grens. De voorraden zijn eenvoudig, maar een manier om de soldaten te laten zien dat ze gewaardeerd en verzorgd worden. Hij vindt ook mensen in financiële nood en geeft speciale cadeaubonnen. Deze cadeaubonnen voor supermarkten zijn ons ter beschikking gesteld door een gulle donatie van zorgzame vrienden.

Een eenheid die in het noorden van Israël is gestationeerd, heeft gedurende deze tijd talloze geschenken en hulp ontvangen. Ze besloten een certificaat van waardering te geven aan de gemeente Or Hagalil. Dit is inderdaad een grote eer voor de erkenning van een Messiaanse gemeente die op een speciale manier de soldaten helpt.

We zijn onze volgende reis naar Israël aan het plannen, maar het is moeilijk. Luchtvaartmaatschappijen reizen nog steeds niet naar Israël, met uitzondering van de Israëlische nationale luchtvaartmaatschappij – El Al. Ook met de dreiging van een totale oorlog in Noord-Israël, zouden we een toch al gestreste gemeenschap niet tot last willen zijn.

Jeannie blijft de financiën en administratie van de gemeente beheren met de hulp van anderen in Nahariyya. Zoals ze al zoveel jaren doet (via Zoom), ontmoeten ze andere vrouwen uit verschillende plaatsen om ze Schriftuitleg te geven en ze aan te moedigen.

Efraïm is door onze Chosen People Ministries gevraagd om elke week persoonlijk een Bijbelstudie te starten in Manhattan. Er zijn tienduizenden Joodse mensen in NYC en we hopen onze impact in Manhattan te vergroten. De hoop is dat Efraïm en anderen meer contact zullen hebben met Joodse mensen in NYC, dat zal mogelijkheden bieden voor het geven van getuigenis en zo volgelingen te krijgen.

Bid alstublieft voor het volgende:

– Voor de meer dan 134 gijzelaars die door Hamas in Gaza worden vastgehouden.

– Gods speciale bescherming en vrede voor onze gemeentefamilie Or Hagalil tijdens deze dagen van oorlog.

– Voor de vrouwen en kinderen van Gaza, want zij zijn de ongelukkige slachtoffers van oorlog.

– Succes in NYC bij het bereiken van ons Joodse volk.

We kunnen alles wat we doen omwille van het Koninkrijk alleen blijven doen met uw gebeden en steun. We roepen een luide —Todah Rabah – Dank je!

Efraïm en Jeannie Goldstein