OR HAGALIL

Na bijna anderhalf jaar Corona wil ik twee dingen met u delen. Ten eerste dat God alles onder controle heeft en dat ons vertrouwen in Hem onwankelbaar is. Ten tweede is het te verwachten dat Covid-19 het onverwachte zal doen. Het is pas voorbij als het voorbij is. Laat me u allemaal aanmoedigen om betrokken te zijn bij het werk van het Koninkrijk van God. Laat ons alstublieft weten wat u aan het doen bent en hoe we voor u kunnen bidden.

Sinds ik weer terug ben in Israël, Jeannie is nog in Pennsylvania bij de familie; zijn er bosbranden geweest in de heuvels van Jeruzalem, kwam er een einde aan ALLE Covid-19 beperkingen voor de Israëlische burgers en vond de beëdiging van een nieuwe coalitie-eenheidsregering plaats. In Israël is er nooit een saai moment! Dat gezegd hebbende, er zijn bekwame mannen en vrouwen aangesteld om de natie in deze tijden te leiden. We worden geconfronteerd met een Covid-19-herstelprogramma en er zijn voortdurende zorgen over Iran. De terroristische organisaties van Hamas in Gaza en Hezbollah in Libanon vormen een voortdurende bedreiging voor de veiligheid van Israël. We hebben leiders en een leger nodig dat voorbereid, alert en klaar is om onze natie te verdedigen. Zonder verder in te gaan op de huidige leiders in Israël en hun opvattingen en achtergronden, wil ik de noodzaak van gebed benadrukken. Het belangrijkste is dat we naar de politiek en regering kijken met een gelovig en biddend hart.

Hier zijn enkele gebedsonderwerpen:

  • Bid dat onze nieuwe regering en de leiders wijsheid verkrijgen om de juiste beslissingen te nemen.
  • Bid dat deze nieuwe regering, die getalsmatig zwak is, sterk zal zijn en dat zij meer parlementaire aanhangers zal krijgen.
  • Bid voor de gevolgen van Covid-19 op de Israëlische economie en die het heeft op het leven van duizenden mensen die herstellen van het virus en degenen die leven met het verlies van dierbaren die door de ziekte zijn getroffen.
  • Bid dat de gelovigen in Israël een zullen zijn terwijl we de Joodse, Arabische, Druzen en immigrantengemeenschappen in ons land dienen.

In onze Kehilah or Hagalil (Congregatie Licht van Galilea) hebben we onze vijfde bijeenkomst gehad zonder enige beperking. Vrienden blijven ons van over de hele wereld volgen via Zoom. We moeten echter onze plaatselijke gemeente opnieuw opbouwen en meer mensen op een persoonlijke en regelmatige basis ontmoeten. We hopen dat de lancering van onze nieuwe website en de inzet van sociale media het nieuws naar buiten zal brengen dat we er zijn om voor de gemeenschap te zorgen in de naam van de Messias Yeshua. Als u wilt kunt u onze nieuwe website bezoeken: orhagalil.co.il Ik ben erg bemoedigd door de mogelijkheden die we hebben om onze diverse gemeenschappen hier in West-Galilea te bereiken. Ik voel me gezegend door de steun en zorg van vrienden zoals u. Ik word uitgedaagd door het werk dat gedaan kan worden. En tot slot, ik ben gesterkt in de Messias Yeshua.

Efraim and Jeannie Goldstein